Τουρκικά κόλπα στο Αιγαίο την ημέρα της Παναγίας!

Απογειώσεις αεροσκαφών «readiness», δηλαδή αυτών που βρίσκονται σε ετοιμότητα σε επιλεγμένες βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας για την αντιμετώπιση των τουρκικών παραβάσεων και παραβιάσεων, πραγματοποιήθηκαν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, όπως πληροφορούν τη «δ» εγκυρότατες πηγές.

Επειδή, ως γνωστόν, τα αεροσκάφη «readiness» απογειώνονται (ιδίως στους σημερινούς χαλεπούς οικονομικούς καιρούς) μόνο για την αναγνώριση και αναχαίτιση άγνωστων (διάβαζε: τουρκικών) ιχνών στα ραντάρ της ελληνικής αεράμυνας, μήπως θα πρέπει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να διακόψει τη σιγή ιχθύος και να ανακοινώσει επίσημα τι συνέβη; Γιατί, ενώ το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΑ βοούν, η πολιτική ηγεσία αποφεύγει να αγγίξει το θέμα;

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ του 1988, οι δύο χώρες έχουν δεσμευθεί για τη μη εκτέλεση στρατιωτικών δραστηριοτήτων κατά τη θερινή τουριστική περίοδο, αλλά και κατά τις μεγάλες θρησκευτικές εορτές. Με λίγα λόγια, η Αγκυρα έκανε, σε μια μέρα, κουρελόχαρτο το Μνημόνιο. Τελευταία φορά που είχαν καταγραφεί παραβιάσεις στις 15 Αυγούστου ήταν το 1996, δηλαδή κατά την κορύφωση της τότε κρίσης στην Κύπρο με τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα

spot_img
spot_img