«Στις κάρτες και όχι στους υπαλλήλους τα ειδικά μικροτσίπ»

«Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε εμφυτευμένα μικροτσίπ για να ελέγχουμε τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των δημοτικών υπαλλήλων». Αυτό υποστηρίζει, μιλώντας στη «δημοκρατία», ο δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας, απαντώντας στη φημολογία περί ειλημμένης απόφασης του δήμου να… μαρκάρει ψηφιακά τους εργαζομένους στον δήμο.

Το ζήτημα των μικροτσίπ έλαβε διαστάσεις ύστερα από δηλώσεις του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Στουρνάρα, ο οποίος προ ημερών ανέφερε σε μέσα ενημέρωσης των Τρικάλων ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να μπει μια σειρά, για την ορθή λειτουργία του δήμου, στο ωράριο των υπαλλήλων και αυτό πιστεύω πως θα γίνει με την απόκτηση μικροτσίπ που θα διαθέτει ο κάθε δημοτικός υπάλληλος».

Οπως εξηγεί ο δήμαρχος Τρικκαίων, τα λόγια του αντιδημάρχου ενδεχομένως παρερμηνεύτηκαν. «Πράγματι αναζητούμε τρόπους για να βάλουμε μια τάξη στις υπηρεσίες του δήμου. Ομως τα δημοσιεύματα για σκουλαρίκια με μικροτσίπ που θα υποχρεωθούν να φορούν οι υπάλληλοι ή για εμφυτεύματα στο δέρμα τους δεν είναι τίποτε άλλο παρά θερινές φαντασιώσεις».

Καθώς το δημοτικό συμβούλιο, επί σειράν μηνών, γίνεται αποδέκτης παραπόνων από δημότες για καθυστερήσεις και κωλυσιεργία στις υπηρεσίες του δήμου, η δημοτική αρχή έχει ξεκινήσει έρευνα αγοράς για να προμηθευτεί ένα ανεπτυγμένο τεχνολογικά σύστημα και σε προσιτή τιμή, προκειμένου να ελέγχει με ακρίβεια και ασφάλεια το ωράριο των υπαλλήλων της.

«Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα, καθώς είναι πολλές οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι. Θεωρώ όμως ότι το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιήσουμε μια ψηφιακή κάρτα με μικροτσίπ, την οποία όμως θα μπορεί να χειρίζεται αποκλειστικά ο κάτοχός της και δεν θα πηγαίνει από χέρι σε χέρι, όπως συνέβαινε και συμβαίνει με τις παραδοσιακές κάρτες εισόδου – εξόδου» εξηγεί ο κ. Λάππας. «Για παράδειγμα», προσθέτει ο δήμαρχος Τρικκαίων, «έχει ακουστεί η πρόταση αυτή η κάρτα να χρησιμοποιείται παράλληλα και για ανάληψη του μισθού, αλλά και για την είσοδο και έξοδο στα γραφεία και στις υπηρεσίες του δήμου. Να έχουν πιθανώς ίδιο κωδικό».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, άλλη μία από τις επιλογές που εξετάζει ο Δήμος Τρικκαίων είναι η τοποθέτηση ενός ακριβού αλλά αξιόπιστου συστήματος, το οποίο θα μπορεί να αναγνωρίζει τα δακτυλικά αποτυπώματα των εργαζομένων.

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img
spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα

spot_img
spot_img