Σαρκοζί στον Ομπάμα: Καταθλιπτικός και τρελός ο Παπανδρέου

Κάποτε φάνταζε -για παράδοξους λόγους- «γενναίος» στα γαλατικά μάτια. Πλέον όμως φαντάζει τουλάχιστον «παράφρων».

Και όχι μόνο. Ο Γιώργος Παπανδρέου, εκτός από «τρελός», χαρακτηρίστηκε και «καταθλιπτικός» από τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Το «ψυχογράφημα» του ΓΑΠ πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο της πρόσφατης Συνόδου του G20 στις Κάννες.

Και οι δύο ηγέτες έκριναν «τεράστιο λάθος» την πρωτοβουλία τού ακόμα εν ενεργεία Ελληνα πρωθυπουργού να ανακοινώσει δημοψήφισμα για το σχέδιο ευρωπαϊκής στήριξης της 26ης Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνομιλίας, που προηγήθηκε μιας συνέντευξης Τύπου και θύμιζε «ειλικρινή κουβεντούλα δυο παλιών φίλων», ο εξωστρεφής Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε «ψεύτη» τον Ισραηλινό ηγέτη Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ ο φανερά «εγκλωβισμένος στον ρόλο του’ Μπαράκ Ομπάμα απάντησε ότι εκείνος είναι υποχρεωμένος να συνδιαλέγεται μαζί του.

Οσο για τον τρόπο που διέρρευσε η επίμαχη συζήτηση; Κάποιοι Γάλλοι δημοσιογράφοι, μέσω των κουβουκλίων μετάφρασης, μπόρεσαν να ακούσουν τη συζήτηση μεταξύ των ηγετών και στην πορεία να… κυκλοφορήσουν τον «ιδιωτικό διάλογο», αρχικά στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Δήμητρα Αθανασοπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα