Αντίο με ψηλά το κεφάλι

Αν και χρειάστηκε να φτάσει στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, η ΑΕΚ πήρε τους πρώτους της βαθμούς στη διοργάνωση, νικώντας με 3-1 τη Στουρμ Γκρατς στην Αυστρία.

Οι «ενωσίτες», παρά τις πολλές απουσίες πρωτοκλασάτων παικτών, πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, κυρίως στο πρώτο 45λεπτο, και αποχαιρέτισαν με ψηλά το κεφάλι το Γιουρόπα Λιγκ. Σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους» οι Μανωλάς, Μπερνς και Κλωναρίδης. Μάλιστα, με το σκορ αυτό απέφυγαν την τελευταία θέση του 12ου ομίλου, αφού ξεπέρασαν τη Στουρμ Γκρατς στην ισοβαθμία. Την πρωτιά πήρε η Αντερλεχτ, η οποία στο χθεσινό παιχνίδι, παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Λοκομοτίβ Μόσχας στο Βέλγιο με 1-0, εν τέλει τη συνέτριψε με 5-3.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου μπήκαν με αυτοπεποίθηση και ψυχολογία να πάρουν το αποτέλεσμα. Μόλις στα 14 δευτερόλεπτα, ο Σιαλμάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και προϊδέασε τους Αυστριακούς για το τι θα επακολουθήσει. Το πάθος ξεχείλιζε στους «κιτρινόμαυρους», που πίεζαν διαρκώς. Ετσι, δεν άργησε να ‘ρθει το γκολ, αφού στο 10′ ο Μανωλάς, με ωραία ενέργεια εντός μεγάλης περιοχής, άνοιξε το σκορ, ενώ προηγουμένως ο Κάλα αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Η υπεροχή των φιλοξενουμένων συνεχίστηκε και μετά το γκολ, αν και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν σε κάποιες αντεπιθέσεις. Στο 43’, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Γκερέιρο και «γλυκιά» σέντρα από αριστερά, ο επερχόμενος Μπερνς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το στήθος και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Οσον αφορά το δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και επεδίωξαν να μειώσουν στο σκορ. Από την πλευρά τους, οι «κιτρινόμαυροι» κλείστηκαν (ανεξήγητα) πίσω, με συνέπεια να δεχτούν το γκολ στο 59′ από τον Κάινζ. Οι Αυστριακοί πίεσαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Ωστόσο, ο Κλωναρίδης, με όμορφη ατομική ενέργεια στο 77′, πήρε την μπάλα από το κέντρο του γηπέδου, έφτασε ως τη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων και με σουτ έκανε το 3-1. Στην υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι κυνήγησαν το γκολ, ωστόσο αυτό δεν ήρθε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Κορυφαίες Ειδήσεις