Λαχτάρα χθες στο Δημοτικό Θέατρο (!) της Καλαμάτας

Στις φλόγες παραδόθηκε χθες το μεσημέρι ένα από τα σημαντικότερα δημοτικά θέατρα της χώρας, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας. Η φωτιά που ξέσπασε στο Κτίριο της Κεντρικής Σκηνής του θεάτρου -επί της οδού Δημοσθένους 2- ξεκίνησε από το βεστιάριο του θεάτρου, το οποίο καταστράφηκε ολοκληρωτικά, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών αλλά και των ανθρώπων του θεάτρου τα ρούχα αλλά και τα υπόλοιπα αντικείμενα πρόλαβαν να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε το εργαστήριο, τους αποθηκευτικούς χώρους αλλά και τμήμα της στέγης, ενώ διεσώθη η σκηνή.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής κάνουν λόγο για ζημιές ύψους 50.000 ευρώ, ενώ η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 5 το απόγευμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι έως αργά βράδυ στο σημείο βρίσκονταν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 πυροσβέστες για τον φόβο της αναζωπύρωσης.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας ιδρύθηκε το 1984. Διατηρεί δύο σκηνές, την Κεντρική και τη Νέα. Σε αυτές κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου παρουσιάζονται θεατρικά έργα από την ελληνική και την παγκόσμια δραματουργία, καθώς και παραστάσεις για παιδιά. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο παρουσιάζεται ένα κλασικό έργο στο αμφιθέατρο του Κάστρου.

Μέχρι σήμερα το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας έχει παρουσιάσει περίπου 150 έργα από την ελληνική και παγκόσμια δραματουργία. Μάλιστα τη σεζόν αυτή στην Κεντρική Σκηνή παιζόταν το θεατρικό έργο του Ακη Δήμου «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης». Από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή έχουν περάσει οι Γιώργος Τσαγκάρης, Γιάννης Κακλέας, ενώ στο σανίδι του έχουν βρεθεί κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο του θεάτρου και της μουσικής, όπως οι Ανδρέας Βουτσινάς, Σταμάτης Κραουνάκης, Ελένη Καραΐνδρου, Γιάννης Φλερύ, Γιάννης Βόγλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Δήμητρα Χατούπη, Γιάννης Μόρτζος κ.ά.

Γιώτα Βαζούρα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα