Τρενάρουν τις εξελίξεις με το θέμα απόκτησης του Κώστα Μανωλά στον Ολυμπιακό. Οπως ξεκαθάρισαν άνθρωποι της ΠΑΕ, ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός δεν βρέθηκε χθες στα γραφεία του συλλόγου για τις υπογραφές, κάτι που αναμένεται να συμβεί το επόμενο διάστημα.
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η μεταγραφή ναυαγεί, καθώς οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σχεδόν σε όλα κι απομένουν να ξεπεραστούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες. Εξάλλου επισημαίνεται ότι οι σχετικές ανακοινώσεις δεν μπορούν να γίνουν τώρα, μια και ο Μανωλάς δεσμεύεται με συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ έως τις 30/6. Την ίδια ώρα, στο κόλπο της απόκτησης του Ολοφ Μέλμπεργκ μπαίνουν οι Γουέστ Χαμ και Σάουθαμπτον. Τα βρετανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι οι πρώτες επαφές με τον «βίκινγκ» έχουν ήδη γίνει, ωστόσο ο Σουηδός δεν φαίνεται να ενθουσιάζεται! Πάντως, η έλευση του Λεονάρντο Ζαρντίμ θα ξεδιαλύνει το μεταγραφικό τοπίο. Ο Πορτογάλος τεχνικός, που θα παρουσιαστεί αύριο (14.00) επίσημα από τον σύλλογο, αναμένεται να αρχίσει σειρά συναντήσεων με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για να τεθεί επί τάπητος ο σχεδιασμός. Εκτός από την ενίσχυση στην άμυνα, στις άμεσες προτεραιότητες είναι και η απόκτηση αμυντικού και επιτελικού χαφ. Στη λίστα εξακολουθεί να παραμένει ο Πάολο Μασάδο της Τουλούζ, ενώ στα υπ’ όψιν βρίσκονται οι Κρίστιαν Τσάβες, Σέμιρ Στίλιτς και Αλαν Ρουίζ. Επίσης, στο προσκήνιο έχει έρθει τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Κώστα Φορτούνη. Η εξαιρετική εμφάνιση του διεθνούς μεσοεπιθετικού κόντρα στην Πολωνία έχει κάνει την Καϊζερσλάουτερν, στην οποία ανήκει, να ζητάει 2.000.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει. Παράλληλα, στο μεταγραφικό στόχαστρο της Φενερμπαχτσέ φέρεται να βρίσκεται ο Κέβιν Μιραλάς, σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα.
Οσον αφορά τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, υποβλήθηκε χθες σε χειρουργική επέμβαση από τον δρα Ούλριχ Μπένις, που είχε χειρουργήσει παλαιότερα και τον Λιούμπομιρ Φέισα, για την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη στο αριστερό γόνατο. Η επέμβαση ήταν επιτυχημένη και η επάνοδος του 27χρονου αμυντικού στην ενεργό δράση υπολογίζεται σε έξι μήνες. Στο μεταξύ, τέλος στην κόντρα με την ΕΠΟ και το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής βάζουν στον Ολυμπιακό. «Αυτό που μετράει είναι να πάει καλά η Εθνική. Να νικήσει την Τσεχία και τη Ρωσία και να πάει όσο πιο μακριά μπορεί. Ολοι μας χρειαζόμαστε το χαμόγελο αυτήν την εποχή» έλεγε ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» Βαγγέλης Μαρινάκης στους συνεργάτες και πρόσθετε: «Αυτό που έπρεπε το είπαμε σε όλους τους τόνους. Τώρα προέχει η Εθνική που παίζει αύριο (σ.σ.: σήμερα) ένα πολύ δύσκολο ματς».
Χάρης Δάντσης


