Πιστεύετε ότι από τη σημερινή εποχή λείπουν οι ήρωες; Εκείνοι που θα μπορούσαν να προσφέρουν στο σύνολο με ανιδιοτέλεια και μόνο για καλό; Νομίζετε ότι είστε απλά ένας συνηθισμένος άνθρωπος ή ένας ήρωας της διπλανής πόρτας και θέλετε να αναγνωριστεί η προσφορά σας, αλλά δεν σας έχει δοθεί η ευκαιρία;
Δεν μένει παρά να το διαπιστώσετε. Ποτέ δεν είναι αργά. Φαίνεται ότι στην τηλεόραση υπάρχει θέση για όλους.
Ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε τα δικαιώματα της αμερικανικής παραγωγής «The hero» του αμερικανικού δικτύου TNT, η οποία υπόσχεται δράση, ένταση αλλά και ψυχαγωγία. Πρόκειται για ένα σόου στο οποίο 10 άνθρωποι δοκιμάζουν την τύχη τους και τις δυνατότητές τους προκειμένου να διεκδικήσουν τον μεγάλο τίτλο. Και οι 10 διαγωνιζόμενοι μένουν κάτω από την ίδια στέγη. Στην αμερικανική εκδοχή, εκτός από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία παίζει ο μέντορας και εμψυχωτής των παικτών, ο οποίος όμως δεν τους κάνει τη ζωή καθόλου εύκολη. Κι αυτό γιατί είναι εκείνος που δοκιμάζει τα όριά τους και κάνει τα πάντα για να τους προτρέψει να αποδείξουν ότι μπορούν πράγματι να γίνουν ήρωες.
Στο ξένο παιχνίδι τον ρόλο αυτό έχει ο ηθοποιός Ντάουνι Τζόνσον. Οι δοκιμασίες έχουν να κάνουν τόσο με τις αντοχές και την καλή φυσική κατάσταση όσο και με την ευστροφία. Στο πρόγραμμα μπορούν να πάρουν μέρος και άνδρες και γυναίκες και το αποτέλεσμα δεν είναι ποτέ δεδομένο. Το αντίστοιχο ελληνικό πρότζεκτ θα έχει τίτλο «Ο ήρωας της διπλανής πόρτας» και η προβολή του έχει προγραμματιστεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, για το δεύτερο μισό της φετινής σεζόν, δηλαδή το Μάρτιο του 2013.
Βέβαια, είναι νωρίς ακόμη για να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες, αφού οι υπεύθυνοι του καναλιού έχουν δώσει προτεραιότητα στα προγράμματα που θα αρχίσουν να προβάλλονται τον Νοέμβριο.
Αλλωστε πρόκειται για ένα σόου απαιτήσεων, αφού χρειάζεται να γίνουν πολλά εξωτερικά γυρίσματα, ενώ μια φορά την εβδομάδα θα υπάρχει ένα live στο οποίο ο κεντρικός παρουσιαστής, ο οποίος ακόμη αναζητείται, θα μιλά με τους συμμετέχοντες για τις δοκιμασίες της εβδομάδας. Στο τέλος του σόου ένας θα είναι εκείνος που θα αναδειχθεί… αληθινός ήρωας.
Κωνσταντίνα Γαρνέλη

