Οι «πειρατές» με τα γαλάζια

Νίκη ή τίποτα ζητούσαν τα σλοβακικά μέσα από την Εθνική τους, όμως η δική μας ομάδα δεν τους χαρίστηκε. Οι διεθνείς μας, ως άλλοι… γαλανόλευκοι πειρατές, πέρασαν με νίκη 1-0 από τη βροχερή Μπρατισλάβα και το γήπεδο Πασιένκι. Φαίνεται ότι η στόφα της επιτυχημένης και μεγάλης ομάδας τής επιτρέπει να διαχειριστεί σωστά και μία κακή της βραδιά.

Ο Σαλπιγγίδης στο 63΄, έπειτα από ασίστ του Κατσουράνη, έγραψε το τελικό σκορ με το οποίο η Ελλάδα πανηγύρισε τη σημαντική νίκη. Σημαντική γιατί, παρά την κακή εμφάνιση, μας διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Και βέβαια σημαντική γιατί αποζημίωσε τους 1.200 ηρωικούς Ελληνες που βρέθηκαν στο στάδιο. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, η φωνή των Ελλήνων ακουγόταν εντονότερα και από αυτή των αντίπαλων σαφώς περισσότερων οπαδών. Το βαρύ όμως τερέν έφερε δυστυχώς ακόμη έναν τραυματισμό για την ομάδα μας, που μετρά συνεχείς απώλειες παικτών άλλωστε (Κ. Παπαδόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Βύντρα, Μαλεζάς).

Ο εξαιρετικός Σιόβας στο επίσημο ντεμπούτο του με το εθνόσημο υπέστη θλάση και στην ομάδα του, τον Ολυμπιακό, αγωνιούν. Κι αυτό, γιατί η Εθνική δεν έχει άλλη άμεση υποχρέωση. Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο αλλά και μέχρι να πετύχει το γκολ η Εθνική μας οι Σλοβάκοι απείλησαν, πίεσαν και ανησύχησαν την ελληνική άμυνα. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και μαγική εικόνα το τελικό σκορ, αλλά φυσικά το αποτέλεσμα μετράει. Ο σταθερότατος και πάλι Καρνέζης κράτησε σε κάθε περίπτωση το μηδέν. Ακόμη και το… δοκάρι ήταν με το μέρος μας στο σουτ του πολύ επικίνδυνου Μπρέζνανικ στο 88΄, που παρ’ ολίγον να κάνει τη ζημιά. Ούτε ο αστέρας των αντιπάλων, ο Χάμσικ της Νάπολι, βρήκε στόχο σε μια-δυο κρίσιμες στιγμές, προς ανακούφιση του Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός έφτασε τα 30 ματς στον πάγκο της Εθνικής και χαρακτηριστικό είναι ότι στα μισά από αυτά η Ελλάδα έχει σκοράρει μόνο στο δεύτερο ημίχρονο! Οπως και χθες δηλαδή. Το γκολ αυτό όμως ίσως αποδειχθεί κομβικό στη συνέχεια. Διαιτητής ήταν ο 33χρονος Κόλουμ, ο οποίος είχε θερμή συνομιλία με τον Σαμαρά, καθώς γνωρίζονται από το σκοτσέζικο πρωτάθλημα.

Οπως φαίνεται, αυτό ήταν το τελευταίο ματς για τον Κώστα Κατσουράνη μέσα στο 2012. Από τον Παναθηναϊκό δεν υπολογίζεται και, ενώ αναζητά ομάδα για τον Γενάρη, ο αρχηγός της Εθνικής έπιασε τις 100 διεθνείς συμμετοχές (όσες έφτασε, προτού αποσυρθεί, και ο Αγγελος Μπασινάς). Φυσικά, στις 120 συμμετοχές σταμάτησε ο Ζαγοράκης και στις 122 -και συνεχίζει- είναι ο Καραγκούνης. Ο «Κατσούρ» χθες έπαιξε αρχικά ως αμυντικό χαφ, αλλά, τη στιγμή που χτύπησε και αντικαταστάθηκε ο εξαιρετικός Σιόβας, ο Πατρινός οπισθοχώρησε στα μπακ πλάι στον Παπασταθόπουλο. Η χθεσινή μας νίκη ήταν και ένα ιδιαίτερο δώρο για τον Φορτούνη, ο οποίος έκλεισε τα 20 χρόνια του, αν και δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα