Και γιορτινό τραπέζι Χωρίς Μεσάζοντες!

Το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες φοράει τα γιορτινά του και ετοιμάζεται να ενισχύσει χιλιάδες νοικοκυριά με φθηνό κρέας, τυρί, κρασί, τσίπουρο, ζυμαρικά, λαχανικά, φρούτα, ακόμα και απορρυπαντικά για το πλύσιμο των πιάτων μετά το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βέροια και Κομοτηνή, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν το Σαββατοκύριακο σχεδόν όλα τα απαραίτητα για το εορταστικό τραπέζι προϊόντα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, απευθείας από τους παραγωγούς.

Στον Βύρωνα, κάτοικοι της περιοχής θα διοργανώσουν το Σάββατο την 5η Συνάντηση Χωρίς Μεσάζοντες – Εορταστικό Τραπέζι έξω από το κτίριο του 4ου Γυμνασίου και Λυκείου. Οι παραγγελίες για ελαιόλαδο, μέλι, πορτοκάλια, λαζάνια, λουκάνικα, φέτα, γραβιέρα και κρασί συνεχίζονται, ενώ τα μέλη της πρωτοβουλίας Πολίτες Βύρωνα προτρέπουν εκείνους που θα αγοράσουν τρόφιμα να προσφέρουν φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης. «Καλούμε όλους όσοι έρθουν στη συνάντηση να έχουν μαζί τους φάρμακα που δεν χρειάζονται πια, για τους άνεργους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης θα διατεθούν την ίδια ημέρα 37 προϊόντα, από αλεύρι, λάδι, μακαρόνια και ρύζι μέχρι κάστανα, καρύδια και σταφίδες, ενώ στα Ιωάννινα λήγει σήμερα η προθεσμία για παραγγελίες πατάτας, που θα πωλούνται από τις 10.00 έως τις 12.00 του Σαββάτου στο υπόστεγο του Κέντρου Παραδοσιακής Βιοτεχνίας (ΚΕΠΑΒΙ). Στην Κομοτηνή, η οργάνωση Φιλαδελφία ήρθε σε συμφωνία με παραγωγούς για την αγορά ντόπιου κρέατος (αρνί και χοιρινό), σε τιμές που ξεκινούν από τα 5,5 ευρώ το κιλό.

Στη Βέροια, οι νοικοκυρές θα μπορούν να προμηθευτούν φθηνά απορρυπαντικά πιάτων και μαλακτικά ρούχων, ενώ στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, στο πάρκινγκ του γηπέδου του ΠΑΟΚ, θα στηθεί ένα υπαίθριο παζάρι με όσπρια, λάδι, ρύζι, τυροκομικά προϊόντα, ελιές, βότανα, φρούτα, αμύγδαλα, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Την Κυριακή, τη σκυτάλη θα πάρει ο Δήμος Ηλιούπολης στην Αττική, με τους παραγωγούς να πωλούν φθηνά εσπεριδοειδή, τυρί, γιαούρτι, λάδι και ρακόμελο από τα Χανιά.

Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα