Καταιγίδα 7 Ρίχτερ «γκρέμισε» την Αττική στο απόλυτο χάος!

Οι ουρανοί άνοιξαν, η Αττική πνίγηκε στη λάσπη και τα προβλήματα από τη σφοδρότερη νεροποντή των τελευταίων 50 ετών έφεραν στην επιφάνεια όλες τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού. Επί περίπου έξι ώρες η Αθήνα αλλά και περιοχές όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι και το Παλαιό Φάληρο έμοιαζαν σαν να χτυπήθηκαν από… σεισμό 7 Ρίχτερ, με χιλιάδες κατοίκους και οδηγούς να βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας, που «έπιασε» στον ύπνο την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, την Περιφέρεια, τους δήμους που… ξέχασαν να καθαρίσουν τα φρεάτια, αλλά και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στους δρόμους της πρωτεύουσας επικράτησε χθες το πρωί το απόλυτο χάος, με την Τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και την Πυροσβεστική να δέχεται περισσότερες από 1.500 κλήσεις για απεγκλωβισμούς και απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Ποτάμια και ρέματα υπερχείλισαν, ένα σπίτι γκρεμίστηκε, συνοικίες του Πειραιά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το τραμ ακινητοποιήθηκε, ενώ έκλεισαν σταθμοί του ΗΣΑΠ και του μετρό.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί, με την καταιγίδα να μετατρέπει σχεδόν όλους τους κεντρικούς δρόμους σε χειμάρρους και την Τροχαία να διακόπτει σταδιακά την κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, από το ύψος της Χαμοστέρνας ως την Πέτρου Ράλλη, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού, στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος της Βούλας και από τον παλιό Ιππόδρομο ως την Συγγρού, στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, στην περιφερειακή του Αιγάλεω, στη Σπύρου Λούη, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, αλλά και στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος του Ασπροπύργου.

Στο Παλαιό Φάληρο, στην Καλλιθέα, στον Αλιμο και στην παραλιακή δεκάδες σταθμευμένα οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, λόγω υπερχείλισης του ρέματος της Πικροδάφνης και του Ιλισού. Στην Ηλιούπολη έκλεισε η οδός Πεντάρη μετά από πτώση κολόνας, στου Ζωγράφου, ένα πεύκο ύψους πέντε μέτρων έκοψε στα δύο την Ούλωφ Πάλμε, ενώ στον Αγιο Παντελεήμονα, στην οδό Μαγνησίας 28, μια εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 άνδρες και μονάδα της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, που ερεύνησαν τα χαλάσματα, χωρίς ευτυχώς να εντοπίσουν κάποιον εγκλωβισμένο.

Στην Κηφισιά υπερχείλισε το ρέμα της Χελιδονούς, ενώ στον Χολαργό η Πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει μια έγκυο από το υπόγειο διαμέρισμά της. Στο ύψος του νοσοκομείου Αττικόν, στο Χαϊδάρι, ο δρόμος μετατράπηκε σε ποτάμι, ενώ πλημμύρισαν τα υπόγεια των νοσοκομείων Σωτηρία και «Γ. Γεννηματάς», στη λεωφόρο Μεσογείων. Δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους στην Ιερά Οδό, στη λεωφόρο Αθηνών και σε Ντράφι, Μενίδι, Νίκαια, Περιστέρι και Πέραμα, ενώ σύμφωνα με τη ΔΕΗ έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα, Φιλοθέη, Θρακομακεδόνες και Χολαργό τέθηκαν εκτός λειτουργίας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος σταμάτησε να εκτελεί δρομολόγια στο τμήμα Ομόνοια – Ταύρος, το τραμ… ανέβασε χειρόφρενο, ενώ ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής έκλεισε για λόγους ασφαλείας, καθώς το νερό έφτασε ως τα εκδοτήρια των εισιτηρίων. Στο λιμάνι του Πειραιά ακυρώθηκαν τα πρωινά δρομολόγια των πλοίων προς Αίγινα, Αγκρίστρι, Πόρο, Υδρα, Ερμιόνη και Σπέτσες, ενώ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σημειώθηκαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, κυρίως στο χρονικό διάστημα 10.00-13.00.

Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα