Το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής πέρασε αυτοβούλως χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ανδρέας Δημητρέλος, ο οποίος παραδόθηκε σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για χρέη της ομάδας προς το Δημόσιο. Ο πρόεδρος της «Ενωσης» συνελήφθη από δύο αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 170.865.122 ευρώ.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βεβαιωμένες οφειλές είναι ύψους 4.500.000 ευρώ που δεν δημιουργήθηκαν επί των ημερών του κ. Δημητρέλου, αλλά αφορούν την περίοδο από το 2004 έως το τέλος του 2011 (μια και οι ρυθμίσεις που είχαν γίνει δεν τηρήθηκαν).
Ως εν ενεργεία πρόεδρος της ομάδας, ωστόσο, ο κ. Δημητρέλος είναι ο πρώτος που καλείται να αντιμετωπίσει τις ποινικές ευθύνες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντάλματα σύλληψης αναμένεται να εκδοθούν (αν δεν έχουν εκδοθεί ήδη) και για άλλα τέσσερα άτομα που έχουν περάσει από την… ηλεκτρική -όπως αποδεικνύεται- καρέκλα του προέδρου της «Ενωσης».
Πρόκειται για τέσσερις προέδρους και συγκεκριμένα τους Ντέμη Νικολαΐδη (διετέλεσε πρόεδρος την περίοδο 2004-2008), Γιώργο Κιντή (2008-2009), Νίκο Θανόπουλο (2009-2010) και Σταύρο Αδαμίδη (2010-2012).
Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ως ποσό οφειλής 170.000.000 ευρώ, επειδή εκκρεμεί η πλήρης αποπληρωμή της φετινής δόσης του άρθρου 44 (έχουν καταβληθεί στην Εφορία κάποια έναντι) και για τον λόγο αυτό στα στοιχεία της Εφορίας παρουσιάζεται η συνολική οφειλή της ΠΑΕ προ της υπαγωγής της στο άρθρο 44.
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ (ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε το βράδυ της Τετάρτης ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης) οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα προφυλακιστεί ή εάν θα αφεθεί ελεύθερος με κάποια εγγύηση.
Χθες, εκτός από τον κ. Δημητρέλο, συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης χαρτοποιίας Δημήτρης Βουτσελάς για χρέη 14.190.749,02 ευρώ.
Η Γενική συνέλευση και το σοκ στην ομάδα
Τις τελευταίες ημέρες άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του Ανδρέα Δημητρέλου ήξεραν και έβλεπαν ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση. Γνώριζαν πάνω-κάτω ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ (λόγω της θέσης του) αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα με τις Αρχές.
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ γνώριζε εδώ και μέρες ότι είχαν αρχίσει να κινούνται διαδικασίες σε βάρος του λόγω χρεών της ΠΑΕ προς το Δημόσιο, γι’ αυτό και στο τελευταίο δ.σ. είχε μεταφέρει στα υπόλοιπα μέλη ότι δεν γνώριζε αν θα ήταν παρών στη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα.
Τα ανοιχτά θέματα της ομάδας έχουν μείνει πίσω, οι εμφανίσεις του ίδιου στα Σπάτα είχαν (εσχάτως) περιοριστεί και είναι χαρακτηριστικό ότι στην επικαιρότητα βρισκόταν τελευταία περισσότερο το όνομα του αντιπροέδρου Ηλία Μπρουσιανού. Μόλις δημοσιοποιήθηκε η ξαφνική είδηση της σύλληψής του, όσοι μέσα από την ομάδα δεν γνώριζαν κάτι, υπέστησαν μεγάλο σοκ.
Νίκος Δεμισιώτης


