Εμπειρογνώμων στο υπουργείο Εξωτερικών η πράσινη Τίνα

Τελικά, οι καλοί και οι… κηπουροί δεν χάνονται! Ο λόγος φυσικά για την πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και εξ απορρήτων του Γιώργου Παπανδρέου Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία, αφού γύρισε από το Παρίσι και τον ΟΟΣΑ, φέρεται ότι βρήκε νέα «στέγη» στο υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα ισχυρίζεται η εφημερίδα «Το Ποντίκι», η κυρία Μπιρμπίλη επέστρεψε στο εν λόγω υπουργείο, καθώς διατηρεί την ιδιότητα της εμπειρογνώμονος, αφού «είχε περάσει κάποτε με διαγωνισμό, και μάλιστα χάρη σε αυτήν την επιτυχία γνωρίστηκε με τον Γιώργο Παπανδρέου, που τότε ήταν ΥΠΕΞ, και έγιναν αχώριστοι».

Οπως αποκαλύπτει η «δημοκρατία», φαίνεται πως η κυρία Μπιρμπίλη είχε φροντίσει εξαρχής το μέλλον της, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο, όταν τελικά παραιτήθηκε από το υπουργείο, επανήλθε στη θέση που κατείχε. «Από 17/6/11, διαπιστώνεται η αυτοδίκαιη άρση αναστολής καθηκόντων της Κωνσταντίνας Χονδράκη-Μπιρμπίλη του Τριαντάφυλλου, υπαλλήλου του Κλάδου Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Εξωτερικών, με βαθμό Εμπειρογνώμονα Συμβούλου Α΄, λόγω αποδοχής της παραιτήσεώς της από τη θέση της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Το ερώτημα, πάντως, που προκύπτει είναι εάν η στενή συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού λάμβανε μισθό κατά τη διάρκεια της θητείας στον ΟΟΣΑ και από την οργανική της θέση στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς τουλάχιστον στη Δι@ύγεια δεν βρέθηκε νέο έγγραφο που να την απαλλάσσει από τα καθήκοντά της. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η μετάθεσή της για 18 ολόκληρους μήνες στο Παρίσι αμείφθηκε αν μη τι άλλο πλουσιοπάροχα, μιας και εισέπραττε παχυλό μισθό 7.500 ευρώ τον μήνα καθαρά, συν 1.000 ευρώ για το επίδομα τέκνου, καθότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, του οποίου το Ελληνικό Δημόσιο έχει την ευθύνη να καλύπτει τα δίδακτρα. Και, βέβαια, σε όλα αυτά θα πρέπει να συμπεριλάβουμε το δωρεάν σπίτι, το οποίο πληρώνεται από το ελληνικό κράτος, ένα αυτοκίνητο με προσωπικό οδηγό, αλλά και έναν μάγειρα…

Αλ. Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα