Αντ. Σαμαράς: Γυρίστε όλοι στη ΝΔ!

Το σύνθημα της πανεθνικής προσπάθειας προκειμένου να αλλάξει το μέλλον του τόπου και να διαμορφωθεί η νέα Ελλάδα που όλοι επιθυμούν έδωσε χθες με την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς, κλείνοντας τις εργασίες του 9ου Τακτικού Συνεδρίου της Ν.Δ. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος απηύθυνε γενικό προσκλητήριο προς άπαντες, «ακόμα και τους αντιπάλους μας», όπως χαρακτηριστικά είπε, για να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια. «Η μάχη», σημείωσε, «έχει αρχίσει, θα την κερδίσουμε, σε αυτή τη μάχη μάς στηρίζουν όλοι οι Ελληνες, σήμερα είναι η αρχή μίας νέας εποχής για την παράταξη και για τη χώρα».

Χρησιμοποιώντας -όχι τυχαία- τον όρο «νέα Ελλάδα» σχεδόν 20 φορές κατά την ολιγόλεπτη ομιλία του, ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε ότι η Ν.Δ. «διευρύνεται, μπαίνει μπροστά για να τα αλλάξει όλα, σε μια χώρα που χρειάζεται να αφήσει πίσω το χθες», και παρουσίασε το όραμά του για τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη του μέλλοντος.

«H αντίθεση μνημόνιο – αντιμνημόνιο ξεπεράστηκε» ανέφερε και έκανε λόγο για δύο δρόμους: το άλμα στο αύριο ή το κόλλημα στο χθες. Το κάλεσμα του πρωθυπουργού για την αναγέννηση του τόπου αφορά όσους, πέρα και πάνω από κόμματα, συναισθάνονται αυτές τις δύσκολες ώρες «τη φωνή της πατρίδας, τη φωνή της λογικής, την ανάγκη της ενότητας». Σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται, αφενός, όλοι εκείνοι «που ήταν μαζί μας, αλλά κάποια στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο, απομακρύνθηκαν» και, αφετέρου, οι απλοί πολίτες που «δεν ήταν ποτέ μαζί μας», ακόμα και αυτοί «που διστάζουν ακόμα να ενταχθούν αλλά που δεν έχουν κανένα δισταγμό να συμπαραταχθούν μαζί μας».

«Δεν περισσεύει κανείς» ξεκαθάρισε, εκτός από τους «κολλημένους στα ιδεολογήματα του χθες, όσους θέλουν να προστατέψουν εκείνα ακριβώς που εμείς θέλουμε να αλλάξουμε και τους αθεράπευτα λαϊκιστές». Και έφερε ως παράδειγμα αυτούς που προσπάθησαν να μειώσουν ακόμα και τη σημασία της σημαντικής συμφωνίας του αγωγού ΤΑΡ, της μεγαλύτερης επένδυσης της τελευταίας δεκαετίας. «Δεν έχουν πολιτική! Μιζέρια έχουν… Και κάνουν τη μιζέρια τους πολιτική» ανέφερε. Και αυτοί, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, δεν είναι «προοδευτικοί», παρόλο που έτσι αυτοχαρακτηρίζονται.

Γιατί η πρόοδος, όπως είπε, είναι όραμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα, τα οποία είναι «αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά στοιχεία της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης της Ν.Δ.». Το 2021, στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, «η νέα Ελλάδα δεν θα είναι όραμα. Θα είναι πραγματικότητα! Και θα είναι το ελάχιστο χρέος αυτής της γενιάς προς την επόμενη» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Φίλιππος Πανταζής

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα