Ρώσικη επέλαση και στο «ιερό νησί»!

Οι Ρώσοι «ψηφίζουν» και φέτος Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους και αναμένεται να δώσουν σημαντική οικονομική «ανάσα» σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Πάτμος, η Ρόδος, η (αγαπημένη τους) Χαλκιδική, η Κρήτη, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κέρκυρα. Τα μηνύματα που λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες από τη ρωσική αγορά είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, καθώς η αύξηση που καταγράφεται έως τώρα στις αφίξεις Ρώσων στη χώρα μας ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Ρόδο, που εδώ και δεκαετίες αποτελεί πόλο έλξης κυρίως για Αγγλους και Γερμανούς τουρίστες, οι Ρώσοι κατάφεραν φέτος τον Ιούνιο να πάρουν την πρωτιά στις αφίξεις, με αύξηση 67%, συγκριτικά με πέρυσι.

Σύμφωνα με στοιχεία του αεροδρομίου «Διαγόρας», στο νησί των ιπποτών έφθασαν τον περασμένο μήνα (με πτήσεις τσάρτερ) συνολικά 321.795 άτομα, έναντι 271.718 ατόμων τον Ιούνιο του 2012. Η εντυπωσιακή αύξηση οφείλεται κυρίως στους Ρώσους επισκέπτες, ενώ αρκετά καλά κινείται και η ιταλική αγορά (άνοδος κατά 13,6%). Ψηλά στις προτιμήσεις των Ρώσων βρίσκεται και η Χαλκιδική, ενώ χιλιάδες προσκυνητές από τη Μόσχα και άλλες πόλεις έχουν επιλέξει φέτος να επισκεφθούν την Πάτμο. «Ηταν όνειρο ζωής για εμάς αυτό το ταξίδι. Η Πάτμος συνδέεται με τη χριστιανική θρησκεία, τη συγγραφή της Αποκάλυψης και τη μονή του Ευαγγελιστή Ιωάννη» λένε χαρακτηριστικά οι Μοσχοβίτες Μαρία και Αλεξάντρ, γονείς πέντε παιδιών, που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο ιερό νησί.

Στην Πάτμο οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστών θα φέρει αύξηση των κρατήσεων, κατά 20%, στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και υποστηρίζουν ότι «αν υπήρχε καλύτερη σύνδεση του νησιού με τη Χίο και με τη βόρεια Ελλάδα, οι Ρώσοι προσκυνητές θα ήταν περισσότεροι». Στη ρωσική βοήθεια «ποντάρουν» επίσης η Κέρκυρα, η Σκιάθος και η Σαντορίνη, αλλά και οι ιδιοκτήτες πεντάστερων καταλυμάτων στο Ρέθυμνο, στα Χανιά και το Λασίθι Κρήτης.

Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα