Θάσος: «Στα όπλα» για την πώληση (σε ιδιώτες) της Χρυσής Αμμουδιάς

Ξεσηκωμός στη Θάσο για το ξεπούλημα της πιο φημισμένης παραλίας του νησιού. Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να παραχωρήσει σε ιδιώτες την ξακουστή Xρυσή Αμμουδιά έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας έχουν στα σκαριά δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ κήρυξαν ανεπιθύμητους τους βουλευτές του νομού, αλλά και όποιον τάσσεται υπέρ της πώλησης ή παραχώρησης δημόσιας γης!

Ο Δήμος Θάσου άρχισε ήδη τις απαραίτητες ενέργειες σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει την παραχώρηση της παραλίας έκτασης 181 στρεμμάτων, που χαρακτηρίζεται και ως η «Κόπα Καμπάνα» του νησιού.

«Μελετήσαμε νομικά και τεχνικά το θέμα. Η νομική υπηρεσία του δήμου κατέθεσε αίτηση ανακοπής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θέλοντας να προσβάλλει την απόφαση παραχώρησης. Ο νόμος λέει ότι παραχωρούνται δημόσιες εκτάσεις, αλλά η Χρυσή Αμμουδιά είναι δημοτική. Περιμένουμε την εκδίκαση της προσφυγής και θεωρούμε ότι υπάρχει νόμιμο δικαίωμα του δήμου στη συγκεκριμένη έκταση» είπε στη «δημοκρατία» η ειδική συνεργάτιδα του Δήμου Θάσου Νίκη Μανουσάκη.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην πώληση της συγκεκριμένης έκτασης, σημειώνοντας ότι οι αντιδράσεις τους δεν οφείλονται μόνο στο εμπορικό κομμάτι. Εγείρουν και ηθικό θέμα κάνοντας λόγο για ζήτημα τιμής για το νησί. Ο δήμος στην προσφυγή του θέτει ζήτημα έννομου συμφέροντος, αφού σε περίπτωση παραχώρησης της έκτασης θα βλαφτούν ζωτικά συμφέροντα και του δήμου και του περιβάλλοντος, και ζητά άμεσα την ακύρωση της διαδικασίας.

«Πρόκειται για μια νευραλγική περιοχή για το νησί. Είναι το πιο τουριστικό κομμάτι με φοβερά μεγάλη επισκεψιμότητα.

Πρόκειται για την καλύτερη παραλία του νησιού που έχει αμμοθίνες οι οποίες έχουν ενταχθεί σε προστατευόμενες περιοχές από τη διεθνή συνθήκη Natura 2000. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για περιοχή που διαθέτει μόνο τουριστική αξία, αλλά για ένα σημείο με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος» πρόσθεσε η κυρία Μανουσάκη.

«Αν δοθεί η παραλία σε ιδιώτες και κατασκευαστούν μεγάλα ξενοδοχεία, θα αποκοπεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην αμμουδιά. Από τις μεγάλες επιχειρήσεις κάθε μικρομεσαία επιχείρηση σε όλη την παραλιακή ζώνη θα σβήσει. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να περάσει» είπε στη «δημοκρατία» το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των κατοίκων Αλέκος Λουβουλούδης.

Ν. Πιτσιακίδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα