Κατάπλους και με τσικουδιές!

Τη μοναδική κρητική φιλοξενία αναμένεται να απολαύσουν σήμερα οι σχεδόν 3.000 επιβάτες και τα 1.041 μέλη του πληρώματος του υπερπολυτελούς νορβηγικού κρουαζιερόπλοιου «Norwegian Jade», το οποίο στις 7 το πρωί θα δέσει εκτάκτως στο λιμάνι του Ηρακλείου, προερχόμενο από το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

Το πλωτό παλάτι μήκους 294 μέτρων, με συνολικά 15 καταστρώματα, θα υποδεχθεί αντιπροσωπία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ). Σύμφωνα με τον ΟΛΗ, μόνο τον Ιούλιο το Ηράκλειο θα επισκεφτούν περισσότεροι από 40.000 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, ενώ τον Αύγουστο ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω. Το «Norwegian Jade», πάντως, θα παραμείνει στο κρητικό λιμάνι για λίγες ώρες, αφού μετά τις 6 το απόγευμα θα αναχωρήσει για το… αγαπημένο του λιμάνι, στο Κατάκολο Ηλείας. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, μόλις τέσσερις ημέρες μετά το Πάσχα, ο όμιλος Ηλείων Πολιτεία Ηλιδας – Ολυμπίας διοργάνωσε ολόκληρη γιορτή για την υποδοχή των επιβατών του «Norwegian Jade», οι οποίοι -έκπληκτοι στην αρχή, αλλά… κεφάτοι στη συνέχεια- δεν έχασαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικές λαμπριάτικες λιχουδιές, να τσουγκρίσουν με τους ντόπιους κόκκινα αβγά και να χορέψουν μαζί με τους νέους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων με τις παραδοσιακές φορεσιές.

Το «Norwegian Jade» είναι ένα από τα 13 κρουαζιερόπλοια της Norwegian Cruise Lines. Στην «πλωτή πολιτεία» μπορεί κανείς να απολαύσει πλήθος ανέσεων, από χλιδάτες σουίτες, πισίνες και σπα, μέχρι γκουρμέ εστιατόρια και μπαρ, ενώ έως το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να δέσει πολλές φορές σε ελληνικά λιμάνια (Κατάκολο, Πειραιάς, Κέρκυρα, Μύκονος, Σαντορίνη), τα οποία αποτελούν βασικούς σταθμούς των ταξιδιών του στην ανατολική Μεσόγειο.

Αγγελος Σκορδάς

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα