ΕΟΤ: Φθηνές διακοπές

«Στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι» λέει ο λαός και, φυσικά, έξι ημέρες διακοπών «all inclusive» με ένα χαρτάκι από τα ΚΕΠ δεν είναι λίγο πράγμα στις μέρες μας! Τα στοιχεία των καταλυμάτων επικαιροποιούνται συνεχώς στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ.

Ενεργοποιείστε, λοιπόν, τα ανακλαστικά και… την υπομονή σας, διότι από τις 19 Ιουλίου αρχίζει η διανομή των δελτίων μέσω των ΚΕΠ. Πρόκειται για Πρόγραμμα Εξαήμερων Διακοπών, μέσω του ΕΟΤ, που θα ολοκληρωθεί (Μνημονίου επιτρέποντος) τον Μάιο του 2014.

Το πρόγραμμα, που αφορά αρκετές, αλλά συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων, πρόκειται να αναπτυχθεί σε δύο χρονικές περιόδους. Η πρώτη από τον Ιούλιο έως την 31η Δεκεμβρίου 2013 και η δεύτερη από τον Φεβρουάριο έως την 31η Μαΐου 2014.

Το πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση παραμονής σε καταλύματα όλης της χώρας ατόμων που ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και δεν δικαιούνται αντίστοιχα προγράμματα άλλων φορέων.

Κριτήρια

Το πρόγραμμα θέτει τα ακόλουθα (ετήσια) εισοδηματικά όρια:

• Τα 16.000 ευρώ για μεμονωμένα άτομα, τα 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί).

• Τα 35.000 ευρώ για πολυτέκνους (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί).

• Για τα άτομα της τρίτης ηλικίας δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια (προσοχή, το πρόγραμμα ξεκινά το φθινόπωρο γι’ αυτήν την κατηγορία).

Η χορήγηση των δελτίων θα γίνεται από τα ΚΕΠ και θα εκδοθούν 62.000 ατομικά δελτία, που θα αφορούν εργαζομένους. Επίσης θα χορηγηθούν 10.000 ατομικά δελτία που θα απευθύνονται σε συνταξιούχους γήρατος ή αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Το σχετικό πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Οκτωβρίου 2013.

Μπορεί το πρόγραμμα να λέγεται «Τουρισμός για όλους», αλλά αφορά… συγκεκριμένες κατηγορίες, ήτοι υπαλλήλους του Δημοσίου, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους. Καλό θα είναι να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι με τα ΚΕΠ ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΕΟΤ, ώστε να είναι έτοιμοι και να σπεύσουν την κατάλληλη στιγμή για να εξασφαλίσουν το « χαρτάκι» που θα τους χαρίσει τις ολιγοήμερες, αλλά λυτρωτικές διακοπές…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα