Τα ταξίδια με το Embraer (!) και οι διαρροές

Μύγα τσε τσε τσίμπησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ή κάτι άλλο παίζεται πίσω από το περίεργο ενδιαφέρον του για το ποιοι θα μπορούν να ταξιδεύουν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος; Διότι δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι το όλο θέμα, που περιέργως σήκωσαν κάποιοι και εντός της Ν.Δ. (όπως οι Ντόρα Μπακογιάννη και Νικήτας Κακλαμάνης), από τον άνθρωπο που χρησιμοποιεί καταχρηστικά την πολυτελή και αλεξίσφαιρη «μπέμπα» ήταν για λόγους… οικονομίας.

Ούτε φυσικά η πρεμούρα του να μην το χρησιμοποιεί ο υπουργός Αμυνας, όταν ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός Αμυνας το χρησιμοποιούσε σαν «ταξί» ακόμη και για να πάει στη Μαγιόρκα ή όταν υποστήριζε εγγράφως, το 2010, σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», ότι ο υπουργός Αμυνας πρέπει να ταξιδεύει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος Embraer!

Κάτι λοιπόν μυρίζει πίσω από την περίεργη αυτή ιστορία, που πρωταγωνιστής στο παρασκήνιο είναι ο κ. Βενιζέλος ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει «πυκνώσει» τις επαφές του με το παλαιότερο ταίρι του (στα τηλεοπτικά πάνελ και στις αρχηγικές φιλοδοξίες) Ντόρα Μπακογιάννη.

Η «δημοκρατία» σήμερα ρίχνει φως στο «γιατί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» και οι συνοδοιπόροι του επιχειρούν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη σε βάρος του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για να λύσουμε αυτό το παιχνίδι που παίζεται πάνω στη σκακιέρα των τελευταίων εξελίξεων, που ως στόχο έχει να «φάνε τον στρατηγό» ώστε να είναι πιο εύκολος στόχος στη συνέχεια ο «βασιλιάς», σύμφωνα με τους σκακιστικούς όρους.

Για όσους γνωρίζουν την πολιτική ιστορία, γνωρίζουν τις σχέσεις Βενιζέλου – Ντόρας Μπακογιάννη (που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στα κάγκελα σε βάρος της κυβέρνησης). Οπως γνωρίζουν ότι η δεύτερη δεν πρόκειται να συγχωρέσει στον κ. Αβραμόπουλο ότι στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ του στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.

Ο χορός όμως των συντονισμένων επιθέσεων ξεκίνησε λίγο πριν από τον ανασχηματισμό. Τότε ο κ. Βενιζέλος ζήτησε το υπουργείο Εξωτερικών και την αντιπροεδρία, βάζοντας βέτο να μην υπάρξει άλλος αντιπρόεδρος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πίεση στο Μαξίμου ήταν τέτοια που ο κ. Βενιζέλος άφηνε να διαρρεύσει ότι δεν πρόκειται να μπει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση αν δεν γίνονταν δεκτοί οι όροι του. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη σε επικοινωνία που φέρεται ότι είχε με τον κ. Βενιζέλο, λέγοντάς του να μην κάνει πίσω και να μη δεχθεί άλλον αντιπρόεδρο! Ο κ. Αβραμόπουλος, γνωρίζοντας το παρασκήνιο που παιζόταν, δεν σκόπευε να παίξει το παιχνίδι της Χαριλάου Τρικούπη ούτε τσίμπησε στα σενάρια δεύτερου αντιπροέδρου που διακινήθηκαν. Μάλιστα, σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Σαμαρά του είπε ότι είναι στρατιώτης της παράταξης, τον στηρίζει και θα σεβαστεί τις αποφάσεις του. «Δεν σκοπεύω να σου δημιουργήσω κανένα πρόβλημα» φέρεται να του είπε όταν ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι ο Βενιζέλος δεν κάνει πίσω.

Βλέποντας ότι το πρώτο σχέδιο δεν του βγήκε, ο κ. Βενιζέλος μέσω του Κωνσταντινόπουλου άρχισε το παιχνιδάκι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, δηλώνοντας εκ των προτέρων ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να το ψηφίσει! Θα μπορούσε να το κάνει χωρίς την κάλυψη του Βενιζέλου; Ασφαλώς όχι.

Αποκορύφωμα του παιχνιδιού που παίζεται ήταν και η συνάντηση Βενιζέλου – Ντόρας στο ΥΠΕΞ για να τον ενημερώσει η δεύτερη για τα θέματα που χειρίζεται στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Τυχαίο; Οσο για τον κ. Βενιζέλο, παίρνει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος την Παρασκευή για να πάει στην Αγκυρα…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα