Η πρωτεύουσα στις «δαγκάνες» του γερ(μ)ανού!

Χωρισμένο σε δύο κομμάτια ήταν χθες το κέντρο της Αθήνας με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Από τη μία, το «ελεύθερο» κομμάτι της πόλης, όπου όλα κινούνταν στον συνήθη ρυθμό, και από την άλλη, το κομμάτι από το οποίο δεν περνούσε ψυχή. Παράλληλα, οι γερανοί της Τροχαίας είχαν πιάσει «φωτιά»! Για αρκετές ώρες «σήκωναν» οποιοδήποτε αμάξι είχε παρκάρει στο… λάθος σημείο. Ιδιαίτερα το πρωί, στην οδό Μιχαλακοπούλου οι οδηγοί που βρήκαν τα αυτοκίνητά τους στο σημείο όπου τα είχαν αφήσει ήταν ελάχιστοι. Μάλιστα, να σημειωθεί ότι στους οδηγούς όσων αυτοκινήτων πήραν οι γερανοί επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 107 ευρώ!

Η διαχωριστική γραμμή έμπαινε περίπου στο ύψος της Παλιάς Βουλής, στην οδό Σταδίου. Από εκείνο το σημείο και προς τα κάτω η ζωή στην πόλη είχε τους συνηθισμένους της ρυθμούς και απλά η αυξημένη κίνηση στους δρόμους έδειχνε ότι κάτι… συμβαίνει.

Από την Παλιά Βουλή και πάνω τα πράγματα άλλαζαν δραματικά και η ζωντανή πόλη μετατρεπόταν σε έρημη πολιτεία. Αυτοκίνητα δεν υπήρχαν, τα Μέσα μαζικής Μεταφοράς ήταν άγνωστη λέξη και οι πεζοί, προκειμένου να φτάσουν στους προορισμούς τους, έπρεπε να περνούν ανάμεσα από κλούβες των ΜΑΤ, μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ και της «Δ», και περιπολούντες αστυνομικούς, οι οποίοι κάθε τόσο τους έστελναν και από άλλο δρόμο. Στην πλατεία Συντάγματος η εικόνα ήταν ακόμα πιο αποκαρδιωτική. Οι «αύρες» της Αστυνομίας βρίσκονταν σε κάθε στενό, κάγκελα παντού και δυνάμεις των ΜΑΤ ακροβολισμένες. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν τόσο αυστηρά που έκαναν πολλούς να πουν ότι δεν μπορούν να συγκριθούν ακόμα και με αυτά που είχαν ληφθεί κατά την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ.

Οι αστυνομικοί έκλειναν τα σημεία όπου περνούσε ο Β. Σόιμπλε για ένα δεκάλεπτο προτού φτάσει και τα άνοιγαν ξανά ένα δεκάλεπτο αφού είχε φύγει. Αυτός ο χρόνος ήταν αρκετός για να δημιουργήσει τρομερό πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων στο ευρύτερο κέντρο της πόλης. Η ίδια εικόνα επικράτησε και στην Αττική Οδό (από το αεροδρόμιο μέχρι την έξοδο στην Κατεχάκη), όπου και εκεί για αρκετή ώρα διακόπηκε η κίνηση των οχημάτων. Σύμφωνα με καταγγελίες, μάλιστα, οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν ούτε σε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να περάσει από το μπλόκο που είχαν δημιουργήσει στο σημείο.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα