«Παράθυρο» για την κινητικότητα γιατρών

Εκκληση στους γιατρούς του ΕΣΥ να μην προχωρήσουν αύριο στην προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία απηύθυνε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαϊδαρίου «Αττικόν».

Οσον αφορά τα σοβαρά προβλήματα στο συγκεκριμένο θεραπευτήριο, ο υπουργός είπε ότι μέσω της μετακίνησης του προσωπικού από νοσοκομεία που θα αλλάξουν χαρακτήρα το «Αττικόν» θα επωφεληθεί. Ειδικότερα, έως το τέλος Σεπτεμβρίου τα περισσότερα κενά στο νοσοκομείο θα έχουν καλυφθεί και μάλιστα θα «ανοίξουν» κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός άφησε ανοιχτό το θέμα της μετακίνησης γιατρών του ΕΣΥ. Επανέλαβε ότι οι γιατροί δεν μπαίνουν σε κινητικότητα, ωστόσο «αυτό μπορεί να εξεταστεί σε επόμενη φάση», ενώ, όπως τόνισε, για ακόμη μία φορά δεν θα γίνουν απολύσεις στον χώρο της Υγείας «γιατί έχουμε σοβαρές ελλείψεις».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, στην περίπτωση που επαναληφθούν οι προπηλακισμοί, οι χειροδικίες και η απαγόρευση εισόδου του στα νοσοκομεία, όπως συνέβη την περασμένη Παρασκευή κατά την… επεισοδιακή επίσκεψή του στο συγκεκριμένο θεραπευτήριο. Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν θα δώσει συνέχεια στο περιστατικό, γιατί δεν επιθυμεί να ρίξει λάδι στη φωτιά. Τόνισε όμως ότι «στη δημοκρατία μας μπορούν να διαμαρτύρονται όσο θέλουν, να σηκώνουν όσα πανό θέλουν και να λένε ακόμα και εμφυλιοπολεμικά συνθήματα, όμως δεν έχουν δικαίωμα και δεν θα γίνει ποτέ πια ανεκτό να απαγορεύσουν στον υπουργό Υγείας να μπει σε ένα νοσοκομείο. Εάν υπάρξει οποιαδήποτε παρεμπόδιση, από εδώ και μπρος θα εφαρμοστεί ο νόμος».

Για τα… ράντσα του «Αττικόν» άφησε αιχμές ότι πρόκειται για ένα τεχνητό πρόβλημα: «Τα ράντσα δεν είναι τόσο απλό και αθώο φαινόμενο. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Η ενίσχυση της στελέχωσης του νοσοκομείου ασφαλώς θα συμβάλει στο να μειωθούν αντίστοιχα φαινόμενα. Θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες και περισσότερα κρεβάτια».

Από την πλευρά τους η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καλούν τους εργαζομένους του ΕΣΥ στην αυριανή απεργία, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στα «λουκέτα» των δημόσιων θεραπευτηρίων, αλλά και στις 2.500 απολύσεις, που, όπως υποστηρίζουν, έχουν ήδη δρομολογηθεί, παρόλο που υπάρχουν 20.000 κενά προσωπικού και 6.500 ελλείψεις γιατρών.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα