Τα πήρε όλα ο μέγας Σαβιόλα!

Ακόμα ένας πολύ μεγάλος παίκτης της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής «έπιασε λιμάνι» και η άφιξή του στον Πειραιά τάραξε τα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου! Ο σπουδαίος Χαβιέ Σαβιόλα είναι από χθες παίκτης του Ολυμπιακού για τα επόμενα δύο χρόνια και συγκαταλέγεται πλέον και αυτός στη λίστα των μεγάλων ονομάτων που έχουν περάσει από τους «ερυθρολεύκους».

Ο 13ος Αργεντινός, που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια και στο παρελθόν έχει φορέσει επίσης και της Μπαρτσελόνα, της Σεβίλης, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπενφίκα, έμεινε ελεύθερος από τη Μάλαγα και ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του, ενώ αποτελούσε διακαή πόθο και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων. Ο Σαβιόλα υπέγραψε διετές συμβόλαιο, με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται στα 1.600.000 ευρώ συν μπόνους 400.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτά τα χρήματα η Εφορία. Το συνολικό κόστος της μεταγραφής (αμοιβή Σαβιόλα, μάνατζερ και Εφορία) θα αγγίξει τα 6.000.000 ευρώ!

Οι πληροφορίες για την άφιξη του Αργεντινού σούπερ σταρ είχαν προκαλέσει χθες από νωρίς μεγάλο ενθουσιασμό στους φίλους των Πειραιωτών. Το απόγευμα πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας, αναμένοντας το νέο μεγάλο αστέρι. Στις 16.49 ο Σαβιόλα πάτησε το πόδι του στο «Ελ. Βενιζέλος» και στις 20.45 βρέθηκε μαζί με τον μάνατζέρ του στα γραφεία της ΠΑΕ στο Πασαλιμάνι. Ακολούθησε η ανακοίνωση για το μεγάλο «μπαμ» του καλοκαιριού! Μόλις υπέγραψε ο Σαβιόλα εμφανίστηκε μπροστά στους φίλους του Ολυμπιακού φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα με το «9». Στις πρώτες του δηλώσεις ευχαρίστησε τον κόσμο: «Για την αγάπη που μου έδειξε μόλις ήρθα στην Αθήνα και την υποδοχή που μου επιφύλαξε. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Ολυμπιακό. Εχω όρεξη για δουλειά».

Πρόκειται για το πιο σπουδαίο «deal» του Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του στον προεδρικό θώκο των Πειραιωτών. Στην άφιξή του στο αεροδρόμιο ο Σαβιόλα ήταν ευδιάθετος, χαιρέτησε τους δημοσιογράφους και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο όπου τον μετέφερε στο ξενοδοχείο. Το νέο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού εμφανίστηκε στο Πασαλιμάνι και ακολούθησε πανδαιμόνιο από 2.500 φίλους του Ολυμπιακού, με συνθήματα, καπνογόνα και χειροκροτήματα. Εκείνος, με το ερυθρόλευκο κασκόλ γύρω από τον λαιμό, ανταπέδωσε με χειροκρότημα λίγο πριν μπει στα γραφεία της ΠΑΕ. Περίπου 10 λεπτά μετά εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, γνωρίζοντας επίσης την αποθέωση με το σύνθημα «είναι τρελός ο πρόεδρος».

Η ημερομηνία της άφιξης του Σαβιόλα συνέχισε την παράδοση που θέλει τους «ερυθρολεύκους» να φέρνουν μεγάλους παίκτες τον Ιούλιο, όπως στο παρελθόν συνέβη και με τους Ντέταρι, Προτάσοφ, Ζάχοβιτς, Ζιοβάνι, Καρεμπέ, Ριβάλντο, Κοβάσεβιτς, Γκαλέτι και Ριέρα.

Το βράδυ ανακοινώθηκε η μεταγραφή από την ΠΑΕ, με τη συνοδεία λεμπτομερούς αναφοράς στο πλούσιο βιογραφικό του, ενώ ο Μίτσελ ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα απαρτίσουν την αποστολή του Ολυμπιακού, με προορισμό τη Γερμανία για τις ανάγκες του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας. Είναι οι Κάρολ, Γιαννιώτης, Μέγιερι, Κοντρέρας, Ντε Βινσέντι, Διαμαντάκος, Ντομίνγκεζ, Φέισα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Χολέβας, Ιμπαγάσα, Λυκογιάννης, Ολαϊτάν, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μασάντο, Σαλίνο, Σάμαρης, Σιόβας, Βάις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα