Ταχύτερος της τρόικας!

Πιο… βιαστικός και από την τρόικα εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, που τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας θα προχωρήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν πολύ νωρίτερα από ό,τι προβλέπουν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν θέσει οι δανειστές.

«Η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Δεν θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις με το ζόρι ούτε για τον έλεγχο της τρόικας, αλλά επειδή είναι σωστές. Θα τις κάνουμε πολύ γρηγορότερα απ’ ό,τι μας ζητούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ υποστήριξε για ακόμα μία φορά ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι παρά «προειλημμένες πολιτικές αποφάσεις», που δεν εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια για λόγους πολιτικού κόστους.

«Η μεταρρύθμιση στον χώρο της Υγείας δεν γίνεται λόγω Μνημονίου. Δεν μας την επιβάλλει ο Τόμσεν ούτε η τρόικα. Πρόκειται για αλλαγές που στις υπόλοιπες χώρες έχουν γίνει εδώ και 20 χρόνια. Για παράδειγμα, το σχέδιο της αλλαγής χαρακτήρα των νοσοκομείων είναι προ 10 ετών, δεν είναι δικό μου. Εχουμε βάλει έναν χρονικό ορίζοντα, σε ενάμιση χρόνο από σήμερα, να έχουμε ολοκληρώσει μεταρρυθμίσεις για το πώς θα διοικούνται τα νοσοκομεία ή πώς θα γίνονται με διαφάνεια οι προμήθειες» είπε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στον χώρο της Υγείας, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα υποβάλει την παραίτησή του. «Αν γίνουν απολύσεις, θα πρέπει να αναλάβω τις ευθύνες μου» ανέφερε.

Επίσης χθες, ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να πραγματοποιηθεί αναδρομικός έλεγχος στα «πόθεν έσχες» των διοικητών και των υποδιοικητών των νοσοκομείων, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν επίορκοι που ζημίωσαν με τις πράξεις τους το Ελληνικό Δημόσιο. «Στο πλαίσιο της πλήρους διαφάνειας αιτούμαι να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των διοικητών και υποδιοικητών που υπηρέτησαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από το 2000 μέχρι σήμερα» ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών.

Γεράσιμος Κόντος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα