Αναβλήθηκε η δίκη για την κλοπή του αιώνα!

Τελικά η πολυαναμενόμενη δίκη των έξι Ρουμάνων που κατηγορούνται για την «κλοπή του αιώνα», δηλαδή την κλοπή, πριν από περίπου έναν χρόνο, σπουδαίων έργων τέχνης από το Μουσείο Kunsthal του Ρότερνταμ, πήρε αναβολή για τις 10 Σεπτεμβρίου. Αυτό ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του δικαστηρίου του Βουκουρεστίου που έχει αναλάβει την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης, εξηγώντας ότι η αναβολή συνδέεται με την εξέταση θεμάτων της παράστασης πολιτικής αγωγής, καθώς και με τις αιτήσεις αποφυλάκισης υπό όρους των κατηγορουμένων. Οπως είναι ήδη γνωστό, πάντως, οι έξι κατηγορούμενοι δεν βαρύνονται μόνο με την κλοπή σπουδαίων πινάκων ζωγραφικής, αλλά και με την καταστροφή ορισμένων εξ αυτών – την καταστροφή, όπως φοβούνται οι ρουμανικές δικαστικές Αρχές, έργων των Μονέ, Πικάσο και Γκογκέν, τα οποία εικάζεται ότι, αφού εκλάπησαν, έχουν γίνει πλέον στάχτη!

Ρόλο-κλειδί στην καταστροφή τους φέρεται ότι έπαιξε η Ολγκα Ντογκάρου, η μητέρα του βασικού κατηγορουμένου, η οποία ομολόγησε στις Αρχές ότι έκαψε τους πίνακες στον φούρνο του σπιτιού της (!) στον χωριό Καρκάλιου της ανατολικής Ρουμανίας για να εξαφανίσει τα στοιχεία. Στη συνέχεια όμως ανασκεύασε την κατάθεσή της. Παρ’ όλα αυτά ι αναμένεται και η ίδια να καθίσει στο εδώλιο, κατηγορούμενη για συνέργεια, δίπλα στον γιο της Ράντου Ντογκάρου, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι έκλεψε τους πίνακες σε συνεργασία με τον Αντριαν Προκόπ, ο οποίος διαφεύγει και θα δικαστεί ερήμην. Μαζί τους θα δικαστούν για συνέργεια οι Εουγκέν Νταρίε και Μιχάι Αλεξάντρου Μπίτου, καθώς και ο Πέτρε Κόντρατ, μεσάζοντας σε απόπειρα πώλησης των έργων τέχνης, κατηγορούμενος για κλεπταποδοχή.

Η είδηση της κλοπής είχε κάνει τον γύρο του κόσμου από την πρώτη στιγμή, ενώ σήμερα οι Αρχές εξηγούν ότι «μόλις τρία λεπτά ήταν αρκετά για τους δύο βασικούς κατηγορουμένους προκειμένου να αρπάξουν επτά πίνακες του Ιδρύματος Triton, οι οποίοι εκτίθεντο στο Μουσείο Kunsthal, τη νύχτα της 15ης προς τη 16η Οκτωβρίου 2012 και στη συνέχεια να τους απομακρύνουν μέσα σε τσουβάλια». Επρόκειτο για τους πίνακες «Κεφάλι Αρλεκίνου» του Πικάσο, «Η Γέφυρα του Γουότερλου» και «Η Γέφυρα του Τσάρινγκ Κρος» του Κλοντ Μονέ, «Γυναίκα μπροστά σε ανοικτό παράθυρο, η αρραβωνιαστικιά» του Πολ Γκογκέν, καθώς και πίνακες του Ματίς, του Λούσιαν Φρόιντ και του Μάγερ ντε Χάαν, των οποίων η αξία, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να φτάνει έως τα 100.000.000 ευρώ!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα