Barcode για τον έλεγχο δημοσίων υπαλλήλων!

«Εξυπνες» κάρτες εισόδου – εξόδου των δημοσίων υπαλλήλων, στις οποίες θα αναγράφεται ένας μοναδικός κωδικός (barcode) προανήγγειλε χθες ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι είναι ξεπερασμένη η ιστορία με τις παραδοσιακές, που δίνονται στους υπαλλήλους εδώ και αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρόκειται για μια προσωπική κάρτα, η οποία θα «ξεκλειδώνει» κάποιο ηλεκτρονικό σύστημα που θα τοποθετηθεί στην είσοδο του κτιρίου. Να σημειωθεί πάντως ότι, κατά τις ίδιες πηγές, όλα είναι σχέδια επί χάρτου, καθώς δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα ο νέος τρόπος «ελέγχου» της εισόδου και της εξόδου των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ σε αυτό θα πρέπει σίγουρα να συνυπολογιστεί το κόστος το οποίο θα έχει η εν λόγω μετατροπή, μια και οι εποχές δεν ενδείκνυνται για υπέρογκα έξοδα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μιχελάκης, μιλώντας χθες στο Mega, αφού τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ελέγχου προσέλευσης και αποχώρησης των δημοσίων υπαλλήλων, υπογράμμισε ότι κατά την άποψή του λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι να «υπάρχει μια κάρτα με barcode». Οπως ο ίδιος εξήγησε, η εν λόγω νέα κάρτα θα καταγράφει τις ώρες που ένας υπάλληλος μπαίνει και βγαίνει, ακόμα και όταν πρόκειται για μια δικαιολογημένη έξοδο. «Να μπορεί να καταγράφεται αυτό και ας είναι δικαιολογημένο» είπε χαρακτηριστικά, δίχως πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα, πάντως, το υπουργείου Τουρισμού φαίνεται ότι βρήκε έναν νέο -προσωρινό- τρόπο ελέγχου των κοπανατζήδων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων στο υπουργείο, η πολιτική ηγεσία του, ύστερα από προφορική εντολή του γενικού γραμματέα, ανέθεσε την αρμοδιότητα ελέγχου τήρησης του ωραρίου των υπαλλήλων σε εργαζόμενο της ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης του κτιρίου, κάτι με το οποίο ο σύλλογος εργαζομένων διαφωνεί, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι το φαινόμενο της ανάθεσης των διοικητικών ενεργειών σε εξωθεσμικούς παράγοντες παρακάμπτει την τήρηση της νομιμότητας.

«Δημιουργεί κλίμα εκφοβισμού των υπαλλήλων και καλλιεργεί αδικαιολόγητα προς τα έξω αρνητική εικόνα για τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα» αναφέρει.

Μακάριος Β. Λαζαρίδης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα