Αμύνταιο: Μάχες για το λουκέτο στο στρατόπεδο

Επεισόδια ξέσπασαν στην πύλη του Στρατοπέδου Παπαπέτρου στο Αμύνταιο, όταν κάτοικοι που αντιδρούν στο κλείσιμο της στρατιωτικής μονάδας ήρθαν στα χέρια με αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ο δήμαρχος Αμύνταιου Μάκης Ιωσηφίδης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι κάτοικοι από την περασμένη εβδομάδα έστησαν μπλόκα στις εισόδους του στρατοπέδου, με σκοπό να εμποδίσουν την έξοδο οχημάτων και υλικού. Αντιδρούν με τον τρόπο αυτόν στην απόφαση του υπ. Εθνικής Αμυνας να κλείσει το στρατόπεδο.

Χθες το πρωί αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής, που πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Τα αίματα άναψαν και ξέσπασαν επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο δήμαρχος Αμυνταίου. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η αντιδήμαρχος Συμέλα Γιαννιτσοπούλου ανέφερε ότι οι αστυνομικοί δεν επέτρεπαν τη διέλευση αυτοκινήτων και πεζών στον χώρο γύρω από το στρατόπεδο, προκειμένου να αρχίσει η μεταφορά αρμάτων και εξοπλισμού.

Τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος και ο βουλευτής Φλώρινας Ευστρ. Κωνσταντινίδης είχαν συνάντηση με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου. Του μετέφεραν το αίτημα των κατοίκων να παραμείνει το στρατόπεδο στην περιοχή και του τόνισαν ότι δημιουργείται οξύ κοινωνικό πρόβλημα. Επιπλέον, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου έχουν προειδοποιήσει με ομαδική παραίτηση στην περίπτωση που καταργηθεί το στρατόπεδο.

Θ. Χερχελετζής

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα