«Στον αέρα» τώρα 1.632 (!) διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ-ΤΕΙ

Αλαλούμ έχει προκληθεί με το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων που εργάζονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας ζητούσε από τα ιδρύματα να καταρτίσουν και να αποστείλουν λίστες με το πλεονάζον προσωπικό τους, ωστόσο επειδή κανένα ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν ακολούθησε τη διαδικασία το υπουργείο προχώρησε -εν μία νυκτί- στην έκδοση και δημοσίευση ενός πίνακα με διοικητικούς υπαλλήλους οι οποίοι θα μετακινηθούν εσωτερικά (κινητικότητα). Ειδικότερα, καταμετρήθηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο, συνολικά 1.632 υπεράριθμοι υπάλληλοι που απασχολούνται σε πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα και οι οποίοι θα κληθούν να στελεχώσουν 1.251 κενές θέσεις.

Για την κατάρτιση των καταστάσεων αλλά και τον υπολογισμό των ελλείψεων, το υπουργείο Παιδείας φέρεται να χρησιμοποίησε ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια μοριοδότησης. Σε κάθε περίπτωση, από τους 1.632 πλεονάζοντες διοικητικούς υπαλλήλους οι 1.251 θα μετακινηθούν από ίδρυμα σε ίδρυμα ή ακόμα και από υπηρεσία σε υπηρεσία εντός του ίδιου ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Οσον αφορά τους 381 που «περισσεύουν», είναι άγνωστο το μέλλον τους, αν και το πιο πιθανό είναι ότι θα ακολουθηθεί η διαδικασία της αξιολόγησης και στη συνέχεια θα κριθεί εάν θα απορροφηθούν σε άλλους τομείς του Δημοσίου όπου υπάρχουν ελλείψεις ή αν θα βρεθούν στην πόρτα της εξόδου.

Στο μεταξύ, λουκέτο μπαίνει στις πύλες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ιδρύματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο θα εισέλθουν περισσότεροι από 1.600 διοικητικοί υπάλληλοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ηδη από χθες οι πύλες του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και στο Συγκρότημα της Πατησίων παραμένουν κλειστές, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα ανοίξουν, καθώς το μέλλον της κινητοποίησης θα κρίνεται κατόπιν γενικής συνέλευσης καθημερινά. Σε ανακοίνωσή τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος καλούν τους πανεπιστημιακούς και τους φοιτητές να τους στηρίξουν στον αγώνα τους «ενάντια στις απολύσεις και στο κλείσιμο των πανεπιστημίων που σχεδιάζει η κυβέρνηση».

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα