«Τζιχάντ» εναντίον της Ορθοδοξίας

Με τον πλέον προκλητικό τρόπο συνέχισε χθες την Τζιχάντ κατά της ορθοδοξίας η Μαρία Ρεπούση, βρίσκοντας συνοδοιπόρους τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (που, κατά τα λοιπά, ασχολείται με τη συγγραφή κακόγουστων ποιημάτων περί «αιδοίων») Τάσο Κουράκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. Δ. Χατζησωκράτη. Μάλιστα, η κλιμάκωση της επίθεσης επιβεβαιώνει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο.

Για άλλη μία φορά -πάλι από τη Βουλή- η κυρία Ρεπούση επανήλθε στο θέμα, για να δηλώσει ότι παρά τον θόρυβο που ξέσπασε επιμένει και ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω. Ελαβε, ωστόσο, απάντηση από τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Γκιουλέκα, ο οποίος με μια ξεκάθαρη δήλωση τελείωσε το θέμα, τονίζοντας ότι τα Θρησκευτικά θα συνεχίσουν να διδάσκονται όπως ακριβώς μέχρι σήμερα.

Με την έναρξη της συνεδρίασης το θέμα άνοιξε η εισηγήτρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία μιλώντας ως εισηγήτρια των ΑΝ.ΕΛ. αλλά και ως θεολόγος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυρία Ρεπούση. «Ελεος πια, κ. Ρεπούση, βρείτε άλλο τρόπο να προκαλείτε και αφήστε ανέγγιχτα τα ιερά και όσια των Ελλήνων» είπε.

Απαντώντας η κυρία Ρεπούση επέμεινε ότι όσα λέει είναι και η επίσημη θέση της ΔΗΜ.ΑΡ. Βρήκε, μάλιστα, σύμμαχο -όχι τόσο απρόσμενο- τον κ. Κουράκη, ο οποίος ζήτησε αλλαγή του χαρακτήρα στη διδασκαλία των Θρησκευτικών και επιτέθηκε στον υπουργό Παιδείας, επειδή «τόλμησε» να αυξήσει τις ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα λύκεια. Μάλιστα, λίγη ώρα νωρίτερα και το στέλεχος της ΔΗΜ.ΑΡ. Δ. Χατζησωκράτης είχε πάρει το μέρος της κυρίας Ρεπούση, χαρακτηρίζοντας σωστή την πρόταση για κατάργηση των Θρησκευτικών.

Τα πράγματα στη θέση τους, πάντως, έβαλε ο κ. Γκιουλέκας, ρίχνοντας μια μεγαλοπρεπή… πόρτα σε όσα άκουσε από το μπλοκ των εθνομηδενιστών. «Ακούω όσα λέγονται και πρέπει να πω ότι το υπουργείο έχει εντελώς αντίθετη άποψη. Σκοπός της Παιδείας, σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι πέραν όλων των άλλων να αναπτύξει και τη θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων. Κυρίαρχη θρησκεία στη χώρα είναι η χριστιανική ορθόδοξη. Μόνο η διδαχή μιας συγκριτικής μελέτης των θρησκειών (σ.σ.: όπως υποστηρίζει η κυρία Ρεπούση) δεν αρκεί για να αναπτύξει τη θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων. Η άποψη του υπουργείου είναι ότι σαφώς και καλώς συνεχίζει να διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών έτσι όπως διδάσκεται μέχρι σήμερα» είπε.

Για ακόμη μία φορά, πάντως, η ΔΗΜ.ΑΡ. απέφυγε να πάρει σαφή θέση για το αν η κυρία Ρεπούση απηχεί τις επίσημες θέσεις της. Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος περιορίστηκε στο να πει ότι οι θέσεις της κινούνται γενικώς στο πλαίσιο των θέσεων της ΔΗΜ.ΑΡ., ωστόσο την ίδια ώρα άλλα στελέχη εμφανίζονταν σφόδρα ενοχλημένα από όσα λέει η βουλευτής. Σε δήλωσή του και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος τονίζει ότι «κανένας Ελληνας δεν θα δεχτεί τον εξοστρακισμό της Παναγίας και του Ιησού Χριστού από τα ελληνικά σχολεία» και ζητάει από τον πρωθυπουργό «αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών των Θρησκευτικών, ώστε το μάθημα να διατηρήσει τον ορθόδοξο χαρακτήρα του».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα