Ενοχλητικές οι ερωτήσεις για Αδωνι!

«Είστε σαν τον Γκρινιάρη από τα Στρουμφάκια. Ελάτε στον πραγματικό κόσμο»! Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη στους διαπιστευμένους συντάκτες κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όταν μερίδα δημοσιογράφων… τόλμησε να παρατηρήσει ότι δεν είναι δυνατόν η καταγραφή των ανασφάλιστων πολιτών να γίνεται από την Εκκλησία και τις ενορίες και όχι από κρατικούς φορείς.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο (!), με τους δημοσιογράφους να ρωτούν επίμονα για το «καυτό» ζήτημα των τιμών στα γενόσημα φάρμακα -που υποτίθεται, άλλωστε, ότι ήταν το θέμα της συνέντευξης Τύπου- χωρίς να παίρνουν απάντηση.

Η ατμόσφαιρα μύρισε «μπαρούτι» από την πρώτη στιγμή, όταν στις 13.00 οι διαπιστευμένοι συντάκτες του υπουργείου Υγείας έφτασαν στην οδό Αριστοτέλους για τη συνέντευξη Τύπου με θέμα τα γενόσημα, αλλά έμαθαν ότι τελικά δεν ήταν αυτό το αντικείμενο της συνέντευξης. Στις έντονες διαμαρτυρίες τους ο υπουργός απάντησε ότι… έγινε λάθος και ότι θα παρουσιάσει τη συμφωνία – συνεργασία μεταξύ Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Φαρμακαποθηκών, Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ΕΟΦ και υπουργείου Υγείας για πρόγραμμα διανομής δωρεάν φάρμακων σε ανασφάλιστους.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος, οι δημοσιογράφοι εστίασαν τις ερωτήσεις τους στις τιμές «φωτιά» των γενοσήμων στην Ελλάδα. Φανερά εκνευρισμένος ο κ. Γεωργιάδης, αρχικά επιτέθηκε σε όσους «τόλμησαν» να γράψουν ρεπορτάζ για τα ακριβά σκευάσματα λέγοντάς τους ότι παραπληροφορούν. Σε νέα επίμονη ερώτηση εάν η ηγεσία του υπουργείου σκοπεύει να μειώσει τις τιμές, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος να απαντήσει σε αυτό το θέμα, το οποίο θα παρουσιάσει τελικά σε δύο εβδομάδες!

«Κάνουμε χιούμορ»

«Λάδι στη φωτιά» έριξε πάντως και ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, όταν χαρακτήρισε «ανακριτικές» τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων: «Τι είστε εσείς; Ανακριτές;» είπε. Οι δημοσιογράφοι απαίτησαν να δίνονται σαφείς απαντήσεις -εφόσον υπάρχουν- χωρίς χαρακτηρισμούς και ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα: «Κάνουμε και λίγο χιούμορ», είπε και πήρε απάντηση από διαπιστευμένους συντάκτες: «Κι εμείς μπορούμε να κάνουμε χιούμορ, άλλα δεν ξέρουμε αν θα το αντέξετε»!

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα