Στη Βραζιλία με μία στάση

Με ψαλιδισμένες ελπίδες για την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ έμεινε χθες η Ελλάδα. Η «επαγγελματική» νίκη της, με το αγαπημένο της σκορ 1-0 επί της Λετονίας, δεν συνδυάστηκε με το δώρο της Σλοβακίας, καθώς οι Βόσνιοι κατάφεραν να νικήσουν έστω και στα τελευταία λεπτά… Παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα μπαράζ και πλέον περιμένει ένα θαύμα στις τελευταίες δύο αγωνιστικές για να πάρει την απευθείας πτήση για το Μουντιάλ.

Το χρυσό γκολ ήρθε ακόμη μια φορά στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 58′ με το πλασέ του Σαλπιγγίδη.

Οι φίλοι της Εθνικής ήταν παρόντες στην καθοριστική αναμέτρηση, καθώς στο Καραϊσκάκη βρέθηκαν περίπου 20.000 φίλαθλοι, που είδαν τον Σάντος να ξεκινάει με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στο Λίχτενσταϊν. Με τους Σαλπιγγίδη και Σαμαρά, αντί των Χριστοδουλόπουλου και Κονέ, τον Τζαβέλλα αντί του τιμωρημένου Χολέβα και σε οργανωτικό ρόλο τον Νίνη, που έπαιξε στο κέντρο αντί του Ταχτσίδη.

Οι φωνές του ομοσπονδιακού προπονητή την Παρασκευή έπιασαν τόπο και οι παίκτες μας παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι να πιέσουν, για να σκοράρουν από νωρίς. Ομως, η αστοχία στις τελικές προσπάθειες, οι αποκρούσεις του Κολίνκο και η ατυχία δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε προβάδισμα στο πρώτο 45λεπτο.

Η πολύ μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά Μήτρογλου που αποκρούστηκε με «μαγικό» τρόπο από τον τερματοφύλακα της Λετονίας (14′), αλλά και η πρώτη καλή στιγμή, όταν ο επιθετικός του Ολυμπιακού βρέθηκε μόνος αλλά δεν τον νίκησε μόλις στο 5′, ήταν ξεκάθαρο δείγμα ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Ομως, αυτό δεν ήρθε ούτε από το διαγώνιο σουτ του Σαμαρά ούτε από τη νέα κεφαλιά του Μήτρογλου από τη σέντρα του Σαλπιγγίδη.

Η καλή πλευρά της Εθνικής του πρώτου μέρους με Σαμαρά και Τζαβέλλα αριστερά δεν βρήκε τρόπο να συνεννοηθεί στο δεύτερο, όμως η Εθνική κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Σαλπιγγίδη στο 58′, από την ωραία ενέργεια και πάσα του Σαμαρά που «τρύπησε» την άμυνα της Λετονίας, η οποία έψαξε την απάντηση με τον Λάιζανς το σουτ του οποίου πέρασε στο 71′ δίπλα από το δοκάρι του Καρνέζη.

Το δεύτερο γκολ δεν βγήκε, αφού η ωραία ενέργεια του Καραγκούνη σταμάτησε στον Κολίνκο.

Ο Ισλανδός διαιτητής Γιάκομπσον έδειξε κόκκινη (με δύο κίτρινες) στον Κατσουράνη, ενώ απέβαλε και τον Ρούγκινς. Κίτρινη πήρε και ο Βερπακόφσκις, ο οποίος συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με την Εθνική του ομάδα.

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (73′ Καραγκούνης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Νίνης, Σαμαράς (88′ Φετφατζίδης), Σαλπιγγίδης (64′ Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου.

Λετονία (Μάριαν Πάχαρς): Κολίνκο, Γκάμποβιτς, Μπλούλβιτις, Γκορκς, Μαξιμένκο, Λάζντινς (61′ Σιλέλνικοβς), Λάιζανς, Ρούγκινς, Ζούζινς (68′ Καρασάουκς), Κάουνα, Βερπακόφσκις (79′ Ράκελς).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα