Πρόκληση από μέλη του ΠΑΜΕ που κάλυψαν με πανό τον Λευκό Πύργο!

Το μνημείο-σύμβολο της Θεσσαλονίκης κατέλαβαν χθες το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ και ανάρτησαν πανό, στο οποίο αναγράφονταν συνθήματα κατά του φασισμού. Τη συμβολική κατάληψη έκαναν μαθητές, σύλλογοι γονέων και μέλη του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Οι διαδηλωτές, αφού κρέμασαν το πανό, αποχώρησαν από το μνημείο και κινήθηκαν με πορεία προς το άγαλμα του Βενιζέλου. Εκεί το ΠΑΜΕ πραγματοποιούσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της διαθεσιμότητας και των μέτρων λιτότητας. Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Λίγα μέτρα παρακάτω, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, έγινε η απεργιακή συγκέντρωση της ΕΔΟΘ. Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, εφοριακοί, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, φοιτητές και σπουδαστές, καθώς επίσης και διοικητικοί υπάλληλοι των δύο πανεπιστημίων της πόλης και του ΤΕΙ. Οι διαδηλωτές, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας και των μέτρων λιτότητας, έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στους δρόμους βγήκαν και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους.

Διαμαρτυρία έκαναν επίσης δημοτικοί υπάλληλοι και δημοτικοί αστυνομικοί που συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Και σήμερα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και δράσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα και στα μέτρα λιτότητας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα