Πολύτεκνοι ζουν με μισθό 160€!

Κραυγή απόγνωσης βγάζουν οι πολύτεκνοι από τη Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες οικογένειες αδυνατούν να αγοράσουν τρόφιμα, ενώ δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος και ύδρευσης.
«Οι πολύτεκνες οικογένειες ανεβαίνουν γολγοθά» τονίζει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων «Αγιοι Πάντες» Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.

Τρόφιμα και ρούχα

Επισημαίνει ότι ο σύλλογος διανέμει τρόφιμα και ρούχα σε περισσότερες από 500 οικογένειες που έχουν πενιχρά εισοδήματα. «Το κράτος μάς έχει ξεχάσει, προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης από φιλάνθρωπους και πολύτεκνους επιχειρηματίες, κάνουμε συμφωνίες με σούπερ μάρκετ, ζητάμε βοήθεια από την Εκκλησία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην πεινάσουν τα παιδιά στις πολύτεκνες οικογένειες» σημειώνει.

Με θυμό λέει ότι το κράτος δίνει στους πολυτέκνους επιδόματα πείνας, ενώ κόβει τις συντάξεις που δικαιούνται σήμερα ηλικιωμένες γυναίκες οι οποίες προσέφεραν τα μέγιστα στην πατρίδα όταν ήταν νέες, φέρνοντας στον κόσμο πολλά παιδιά.

«Προσπαθώ μόνη μου να μεγαλώσω τρία ανήλικα παιδιά. Κάθε μέρα δίνω μάχη για να τους εξασφαλίσω γάλα και ψωμί. Εργάζομαι σε δημοτικό σχολείο ως καθαρίστρια και αμείβομαι με 162 ευρώ τον μήνα. Τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν ούτε καν για το ενοίκιο του σπιτιού» λέει με απόγνωση στη «δημοκρατία» η 42χρονη κυρία Γιώτα. Τονίζει ότι τα παιδιά της και αυτή κινδυνεύουν να μείνουν στο σκοτάδι, αφού δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. «Χρωστάω 2.600 ευρώ για ρεύμα και δεν τα έχω» λέει με τρεμάμενη φωνή.

Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και ο 47χρονος κ. Παναγιώτης. Διατηρεί ψιλικατζίδικο με μικρό τζίρο και έσοδα που κάθε μήνα δεν ξεπερνούν τα 150 ευρώ. «Με τα χρήματα αυτά δεν μπορώ να ζήσω την οικογένειά μου. Η ΔΕΗ μού έκοψε το ρεύμα για χρέη. Εγινε επανασύνδεση ύστερα από διαμαρτυρία πολιτών που στάθηκαν στο πλευρό μου» τονίζει. Η σύζυγός του, όπως λέει, είναι άρρωστη και δεν μπορεί να τον βοηθήσει. «Πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, που κληρονόμησε και ο μικρότερος γιος μου. Αν η ΔΕΗ μού κόψει ξανά το ρεύμα δεν ξέρω τι θα κάνω» λέει και ζητά από την Πολιτεία να βοηθήσει τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

Θ. Χερχελετζής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα