«Τάνγκο» πρόκρισης στο Λιμάνι!

Επειτα από τέσσερα χρόνια, αλλά και για τέταρτη φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πανηγυρικά στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (μαζί με την Παρί), «στέλνοντας» την Μπενφίκα στο Γιουρόπα Λιγκ – στους Πορτογάλους δεν αρκούσε η νίκη τους με 2-1 επί των Γάλλων. Οι Πειραιώτες λοιπόν, έστω και αν καρδιοχτύπησαν με την αδιάφορη βαθμολογικά αλλά επικίνδυνη Αντερλεχτ, επιβλήθηκαν με 3-1 στο φλεγόμενο Καραϊσκάκη. Ο Σαβιόλα χόρεψε αργεντίνικο τάνγκο τους Βέλγους, σκοράροντας δις, για τον Ολυμπιακό, που έχασε δύο πέναλτι, ευστόχησε στο τρίτο και καθοριστικό, με τους φιλοξενουμένους να παίζουν στα τελευταία λεπτά με οκτώ παίκτες.

Ο Φουστέρ αναζητούσε τον Σαβιόλα, ο Ολαϊτάν δεν μπορούσε να απειλήσει και ο Ολυμπιακός έψαχνε τρόπο να φτάσει στα καρέ. Ο Σαβιόλα έδειχνε σε καλή βραδιά και δεν άργησε να το επιβεβαιώσει: Εριξε προειδοποιητική βολή στο 33′, ο κόσμος περίμενε γκολ, κάτι που ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό όταν, εκμεταλλευόμενος αυτήν τη φορά την προσπάθεια των Μασάντο, Φουστέρ, με αριστερό σουτ έγραψε το 1-0 μέσα σε αποθέωση. Η χαρά του Ολυμπιακού ωστόσο κράτησε για ένα πεντάλεπτο, αφού στο 39′ ο Αμερικανός χαφ Κλίεσταν πλάσαρε για το 1-1 και ενώ προηγουμένως οι συμπαίκτες του έτρεξαν επιτυχώς στην αντεπίθεση, αιφνιδιάζοντας την «ερυθρόλευκη» άμυνα. Να σημειωθεί, για τον σκόρερ, ότι πριν από το ματς αναπαρήχθη είδηση από τα βελγικά μέσα που αφορούσε την υγεία του και τις πρόσφατες θεραπείες για την καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος. Με το 1-1, πάντως, στο ημίχρονο ο Μίτσελ σκεφτόταν κάτι πιο λειτουργικό για την εικόνα της ομάδας του, και το βρήκε με τους Ντομίνγκεζ και Βάις.

Σχεδόν για όλο το δεύτερο ημίχρονο, εξάλλου, οι Βέλγοι αναγκάστηκαν να παίξουν με 10 και προς το τέλος με οκτώ παίκτες. Προηγήθηκε η αποβολή του Κουγιατέ στο 50′ – ο Σενεγαλέζος μπακ βρήκε την μπάλα με το χέρι σε ενέργεια του Φουστέρ και ο Σταρκ τού έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, σφυρίζοντας κατευθείαν πέναλτι. Ο Σαβιόλα έπεσε πάνω στο τείχος του Προτό, αλλά στο 58′ ο Αργεντινός εξιλεώθηκε, γράφοντας το 2-1 με δεξί σουτ εντός περιοχής. Δεν πτοήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, ο Ρομπέρτο είπε «όχι» στον Ζιγιέ στο 67′, αλλά στο 71′ ο Ολυμπιακός είχε πάλι τη δυνατότητα να καθαρίσει το ματς: Ο Ν’Σακαλά ανέτρεψε τον Βάις, όμως ο Σλοβάκος επίσης δεν νίκησε τον Προτό από το σημείο του πέναλτι. Το άγχος, όπως ήταν λογικό, μεγάλωνε για τον Ολυμπιακό, αλλά η αποβολή (και) του Ν’Σακαλά (για φάουλ στον Βάις) υποχρέωσε τους Βέλγους σε πλήρη οπισθοχώρηση. Ωσπου στο τέλος αποβλήθηκε και ο Προτό, ανατρέποντας τον Βάις, με τον (φορ) Μίτροβιτς να βάζει τα γάντια και να παίρνει θέση στα γκολπόστ. Ο Ντομίνγκεζ ευστόχησε από την άσπρη βούλα, υπογράφοντας την επιτυχία.

ΣΚΟΡΕΡ: Σαβιόλα (34′, 58′), Ντομίνγκεζ (90′ πέν.) – Κλίεσταν (39′).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Σάμαρης, Μασάντο (53′ Βάις), Κάμπελ, Φουστέρ (89′ Εντινγκά), Σαβιόλα (61′ Ντομίνγκεζ), Ολαϊτάν.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Γιον Βαν ντεν Μπρομ): Προτό, Ν’Σακαλά, Κουγιατέ, Μ’Μπεμπά, Μπόρε (72′ Αρτσεαμπόνγκ), Μιλιβόγιεβιτς (53′ Νούιτινσκ), Πρατ (83′ Τιέλεμανς), Κλίεσταν, Ζιγιέ, Ναγιάρ, Μίτροβιτς.

Χάρης Δάντσης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα