Ανδραβίδα: Μαχαίρωσε πισώπλατα πατέρα δύο παιδιών και υποψήφιο δημ. σύμβουλο, ενώ προσπαθούσε να αποτρέψει διάρρηξη

Αδοξο τέλος επιφύλασσε η μοίρα για έναν 35χρονο αστυνομικό από την Ηλεία, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις πισώπλατες μαχαιριές σεσημασμένου κακοποιού όταν προσπάθησε να αποτρέψει τη διάρρηξη ενός σπιτιού στην Ανδραβίδα, παρότι ήταν εκτός υπηρεσίας. Πρόκειται για τον αρχιφύλακα Βασίλη Μαρτζάκλη, πατέρα δύο αγοριών, ο οποίος γύρω στις 11 το βράδυ της Κυριακής επέστρεφε στο σπίτι του μαζί με έναν συνομήλικο φίλο του.

Καθώς κινούνταν στην οδό Παναγιώτη Παύλου, περίπου στις 23:25, ο αστυνομικός αντιλήφθηκε ότι κάποιος επιχειρεί να διαρρήξει την κεντρική είσοδο μιας κατοικίας. Ο Βασίλης Μαρτζάκλης -ο «κόουτς» όπως τον αποκαλούσαν αρκετοί καθώς προπονούσε αφιλοκερδώς τα παιδιά της ποδοσφαιρικής ακαδημίας της Δάφνης Ανδραβίδας- αλλά και ο φίλος του επενέβησαν άμεσα.

Συμπλοκή

Ακολούθησε συμπλοκή και σε ανύποπτο χρόνο ο κακοποιός έβγαλε το μαχαίρι και τραυμάτισε αρχικά τον 35χρονο φίλο του αστυνομικού στην αριστερή πλευρά του θώρακα, και έπειτα μαχαίρωσε δύο φορές τον αρχιφύλακα στην αριστερή ωμοπλάτη, στο ύψος της καρδιάς. Ο κακοποιός εξαφανίστηκε. Γείτονες ειδοποίησαν τις Αρχές και στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο που μετέφερε τους τραυματίες στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου αρχιφύλακα. Ταυτόχρονα τέθηκε σε κινητοποίηση το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής και πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές δεκάδων προσώπων. Σε έφοδο σε παρακείμενο καταυλισμό προσήχθη ένας 30χρονος Ρομά, σεσημασμένος για διαρρήξεις, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία.

«Ηταν εξαιρετικός άνθρωπος, προπονούσε τα παιδιά της ποδοσφαιρικής ακαδημίας, ασχολούνταν με τα κοινά (σ.σ. κατέβαινε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος) και βοηθούσε τους συνανθρώπους του» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο Ηλίας Παναγούλης, πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, κάνοντας λόγο για «αστυνομικό των 800 ευρώ, αλλά πρώτης γραμμής, με αξιοσημείωτο έργο ως στέλεχος της Δίωξης Ναρκωτικών σε Πύργο και Αθήνα». Τη βαθιά οδύνη του εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, δίνοντας εντολή να κυματίζουν μεσίστιες (χθες) οι σημαίες σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας. Ο Βασίλης Μαρτζάκλης είναι ο 12ος αστυνομικός που σκοτώνεται εν ώρα καθήκοντος από το 2010.

Κώστας Καντούνης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα