Θεσσαλονίκη: Η Ελεάνα το δυνατό χαρτί, η Γιούλα του κόουτς, η μάχιμη Βίκυ και η λαμπερή Γκαμπριέλα

Πίσω από έναν μεγάλο άντρα κρύβεται πάντα μια γυναίκα, λέει ο θυμόσοφος λαός. Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι γυναίκες των υποψηφίων είχαν, το δίχως άλλο, τον ρόλο τους, κάποιες στη σκιά, αλλά με ουσιαστική δράση, και κάποιες στην πρώτη γραμμή, που αξιοποιήθηκαν μάλιστα στον μέγιστο βαθμό.
Για παράδειγμα, η σύντροφος του εκ νέου υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, Ελεάνα Βλάχου αποτέλεσε δυνατό χαρτί κατά την προεκλογική περίοδο στην επικοινωνιακή τακτική του. Γυναίκα νέα και όμορφη, έκανε την πρώτη επίσημη γνωριμία της με τους δημοσιογράφους στο εκλογικό κέντρο του συντρόφου της. «Από δω σας παρουσιάζω το κορίτσι μου» είχε πει ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Η Ελεάνα Βλάχου εργάζεται στην οικογενειακή βιοτεχνία ενδυμάτων στο Καλοχώρι, παράγει όμως και προεκλογικό έργο.

Την ίδια ώρα η σύζυγος του Γιάννη Ιωαννίδη Γιούλα (Παναγιώτα) επέλεξε να κρατηθεί στην αφάνεια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Η στήριξή της όμως στον κόουτς, όπως λένε οι γνωρίζοντες, είναι ουσιαστική στη δύσκολη πρόκληση που ανέλαβε ο άντρας της. Από την οικογένεια εμφανίστηκε μόνο η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη Ελένη-Θεοδώρα, για την οποία ο «Ξανθός» δεν κρύβει τη λατρεία του.

Πολύτιμη σύμβουλος σε κάθε του βήμα, χωρίς υπερβολές, αποδείχθηκε η σύζυγος του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη Βίκυ Μωυσιάδου-Καλαφάτη, δικηγόρος στο επάγγελμα. Μαζί του στην προεκλογική καθημερινότητα, έδωσε διακριτικά τη μάχη της ψήφου.

Από την άλλη πλευρά η Αυστριακή σύντροφος του Γιάννη Μπουτάρη Γκαμπριέλα Σάινερ τράβηξε από την πρώτη στιγμή τα βλέμματα, εμφανιζόμενη στο πλευρό του δημάρχου, και έγινε κάποιες φορές αντικείμενο κριτικής για την εμπλοκή της στα του δήμου, μέσω της συμμετοχής της στην πρωτοβουλία της ελληνογερμανικής συνεργασίας.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα