Ο Μ. Πεγκλής συνεχίζει να κοροϊδεύει ότι ένα «ειδικό καθεστώς» εποπτείας θα φέρει την έξοδο από το Μνημόνιο

Κατηγορηματική επιμονή στην ανάγκη εγκαθίδρυσης «ειδικού καθεστώτος» εποπτείας της οικονομίας (σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για έξοδο από το Μνημόνιο και άσκηση ανεξάρτητης πολιτικής) επιδεικνύει, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο Μιχ. Πεγκλής, ειδικός σύμβουλος στο Γραφείο Ευρωπαϊκής Ενωσης και Διεθνών Σχέσεων του Μαξίμου.

Με επιστολή του προς τη «δ», ο κ. Πεγκλής αναφέρεται σε χθεσινό παραπολιτικό σχόλιο το οποίο επέκρινε άρθρο του στην «Καθημερινή». Η «δ» σημείωνε τις αναφορές του κ. Πεγκλή στο ότι «η άποψη περί ελευθερίας μετά το Μνημόνιο είναι εσφαλμένη», ότι η Τρόικα «μας αφήνει λίγο λάσκα», ότι «η πλήρης ελευθερία δεν μας συμφέρει» και ότι, λόγω της εξόδου στις διεθνείς αγορές, «από τα επιτόκια του 1,5% θα περάσουμε σε τουλάχιστον διπλάσιο επιτόκιο».

Ο κ. Πεγκλής υποστηρίζει τα εξής:

«Λαϊκή Δεξιά είναι να υπερασπίζεσαι το δίκιο των απλών ανθρώπων απέναντι στην αδικία κάθε μορφής, αλλά και απέναντι στην εξουσία. Να υπερασπίζεσαι την κοινή λογική, την προκοπή, την αξιοσύνη. Να αναδεικνύεις τις αξίες του Ελληνισμού, όπως η οικογένεια, η εντιμότητα και άλλες. Να μη λοιδορείς, αλλά να τιμάς τα εθνικά σύμβολα. Να μην ξεχνάς ότι ο δημόσιος διάλογος και η πολιτική αντιπαράθεση γίνονται για την πατρίδα, για τη σημαία, για ό,τι σημαίνει “Ελλάδα” σε όσους το νιώθουν τουλάχιστον. Λαϊκή Δεξιά δεν είναι να στρεβλώνεις ένα κείμενο, απομονώνοντας φράσεις, με αποτέλεσμα να συκοφαντείς έναν άνθρωπο με χυδαίους χαρακτηρισμούς, που δεν σου έχει δώσει δικαίωμα μέχρι σήμερα. Δεν είναι να κατηγορείς γενικά τους “ξένους” για όσα εμείς δεν φτιάξαμε καλά στον τόπο μας».

Ο κ. Πεγκλής αναφέρει ότι «επειδή ακριβώς στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος από το Μνημόνιο, τα όσα αναλυτικά εξήγησα στο άρθρο μου, αντίθετα με το υβριστικό σας δημοσίευμα, συντελούν ακριβώς σε αυτόν τον εθνικό μας στόχο. Δεν έγραψα ούτε υπονόησα ότι η χώρα δεν πρέπει να βγει από το Μνημόνιο, αλλά, αντίθετα, ότι “επειδή θέλει και θα βγει σύντομα και νικητής” πρέπει να ζητήσει “ειδικό καθεστώς” ώστε να μη μας στήνουν κάθε τρεις και λίγο στον τοίχο οι Βρυξέλλες. Το άρθρο αναλύει το “τι ισχύει” ήδη στην Ελλάδα με σειρά από νόμους που ψήφισε η Βουλή και που αλλάζουν πλήρως το πώς ασκείται η οικονομική πολιτική σε χώρα της ευρωζώνης.

Κατανοώντας ότι ο συντάκτης του υβριστικού για εμένα δημοσιεύματος μπορεί να μην κατάλαβε το νόημα του άρθρου μου, τώρα που το αποσαφηνίσαμε θα εκτιμούσα, αντί διόρθωσης, να αναδημοσιεύσετε αυτούσιο και ολόκληρο το άρθρο μου στην εφημερίδα σας, σε ανάλογη του σημερινού σας δημοσιεύματος θέση, ώστε να μπορέσει έντιμα ο αναγνώστης σας να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Η απάντηση της «δημοκρατίας»:

1. Ο κ. Πεγκλής μάλλον δεν γνωρίζει τη θεμελιώδη αξία ότι οι σύμβουλοι δεν πρέπει να δημιουργούν προβλήματα στις κυβερνήσεις που υπηρετούν, αλλά να στηρίζουν την πολιτική τους αθόρυβα, δίχως προσωπική προβολή. Αν έχει προτάσεις ή διαφωνίες, ας τις εκφράσει με ένα εσωτερικό έγγραφο. Αλίμονο αν δεν έχει συνειδητοποιήσει, μετά την ήττα με 4% στις ευρωεκλογές και το πρόσφατο αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ, ότι οι πολίτες έχουν αγανακτήσει με τις φλύαρες παλινωδίες διαφόρων συμβούλων.

2. Η διάλεξη περί «λαϊκής Δεξιάς» είναι ασαφές σε ποιον απευθύνεται. Τρικυμία εν κρανίω!

3. Ο ισχυρισμός ότι «ο συντάκτης μπορεί να μην κατάλαβε το νόημα» και οι ειρωνικές διατυπώσεις «τώρα που το αποσαφηνίσαμε κ.λπ.» διαγράφουν την όποια χρησιμότητα του κ. Πεγκλή ως συμβούλου. Είτε θεωρεί (υπεροπτικά) τον εαυτό του ανώτερο έναντι των πολιτών είτε δεν εξέφρασε με κατανοητό τρόπο τις απόψεις του. Αμφότερα τον καθιστούν ακατάλληλο.

4. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πού είδε ύβρεις. Ισως διαφωνεί με την πολιτική κριτική μας ότι ούτε «αξιωματούχος αφρικανικού προτεκτοράτου» δεν θα αυτοεξευτελιζόταν, υποστηρίζοντας ότι «η πλήρης ελευθερία δεν μας συμφέρει». Η «δ» δεν θυμάται κανένα στέλεχος της Ν.Δ. από το 1974 μέχρι σήμερα να διακηρύσσει ότι «η πλήρης ελευθερία δεν μας συμφέρει»! Ο κ. Πεγκλής προτιμά τα στερητικά της ελευθερίας πολιτικά συστήματα; Μήπως τον ναζισμό ή τον σταλινισμό; Θα ήταν καλύτερα να παραδεχτεί το τραγικότατο λάθος του. Συμφωνούμε δε ότι πρέπει «να τιμάς τα εθνικά σύμβολα». Μάλλον όμως δεν τα τιμάς, όταν γράφεις ότι «η πλήρης ελευθερία δεν μας συμφέρει»! Μήπως είναι καλύτερη η 50% ελευθερία, η 20% ή η 10%;

5. Ο κ. Πεγκλής αναφέρεται σε «απομόνωση» των φράσεών του. Προφανώς θα πρόκειται για ορθή επιλογή εκ μέρους της «δ», αφού πρόβαλε τη βασική πρόταση του κ. ειδικού συμβούλου περί «ειδικού καθεστώτος» αντί εξόδου από το Μνημόνιο. Είναι σαφές ότι ο κ. σύμβουλος το προτιμά, αντί της εξόδου, όπως εξαγγέλλουν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος Ευ. Βενιζέλος και ελπίζει κάπου το 90%-95% των Ελλήνων. Είναι δικαίωμα του κ. Πεγκλή να ανήκει στο άλλο 5%, είναι σεβαστό να έχει το δικαίωμα της (λανθασμένης) γνώμης του, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να μας παραπλανά. Οι εποχές έχουν αλλάξει από το 1983, όταν το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι οι βάσεις «φεύγουν», ενώ παρέμεναν. Αυτά εισηγείται εντός του Μαξίμου ο κ. Πεγκλής; Νομίζει ότι θα τα πιστέψει κανείς Ελληνας, όταν ο κ. Σαμαράς λέει ότι «σκίζω κάθε μέρα τα Μνημόνια» και ο κ. Βενιζέλος ειρωνεύεται τον κ. Τσίπρα ότι «για να διώξετε την τρόικα πρέπει πρώτα να τη βρείτε εδώ»; Με το «ειδικό καθεστώς» δεν σκίζονται τα Μνημόνια, και μάλλον οι ψηφοφόροι και ο κ. Τσίπρας θα τη βρίσκουν μπροστά τους.

6. Ο κ. Πεγκλής δεν απαντά αν προτιμά την έξοδο στις αγορές, όπως ο κ. Σαμαράς. Ο κ. πρωθυπουργός γνωρίζει λιγότερα από τον κ. σύμβουλο και μας παρασύρει στην καταστροφή;

7. Εγεννήθη ημίν «νέος Θεοχάρης»;

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα