Επανέλαβε όσα είπε στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ για την επίθεση κατά Χριστόφορου Ζωγράφου

«Ο,τι έχω να πω, το είπα στον εισαγγελέα». Με αυτήν τη λακωνική δήλωση ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης αποχώρησε από το κτίριο 16 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων μετά την κατάθεσή του στον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, με αντικείμενο την επίθεση πριν από μία εβδομάδα σε βάρος του αντιπροέδρου της ΚΕΔ Χριστόφορου Ζωγράφου.

Ο κ. Μαρινάκης παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα για περίπου μιάμιση ώρα. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν επανέλαβε, και ενώπιον του εισαγγελέα, τα όσα φέρεται ότι υποστήριξε στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απάντησε καταφατικά. Επισημαίνεται ότι ο κ. Μαρινάκης, κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής, φέρεται ότι φωτογράφησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη, διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ, ως τον άνθρωπο που τηλεφώνησε και απείλησε τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαρινάκης ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται ότι αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά παρόμοιων επιθέσεων.

Αμέσως μετά την κατάθεση του προέδρου του Ολυμπιακού, σειρά πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, ο οποίος επίσης φέρεται ότι επανέλαβε όσα και δημόσια έχει υποστηρίξει για απειλές σε βάρος διαιτητών. Η προγραμματισμένη για χθες κατάθεση του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη δεν πραγματοποιήθηκε και αναμένεται να κλειστεί νέο ραντεβού του με τον αθλητικό εισαγγελέα τις επόμενες ημέρες. Εν το μεταξύ, νωρίτερα χθες, ενώπιον του κ. Σιμιτζόγλου, βρέθηκαν οι πρόεδροι των ομάδων μπάσκετ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για συστάσεις με αφορμή την ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων. Πρώτος προσήλθε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος την Τρίτη υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο κ. Γιαννακόπουλος παρέμεινε για 20 λεπτά στο γραφείο του εισαγγελέα και αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις. Αντίθετα, οι επικεφαλής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντησή τους με τον κ. Σιμιτζόγλου, εξέφρασαν την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό τους στον θεσμό της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σήμερα μιλάει ο Μελισσανίδης

Ο «τίγρης» στην αντεπίθεση! Από τη στιγμή που έγινε αποδέκτης δριμύτατων κατηγοριών από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, αναφορικά με την επίθεση που δέχτηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔ Χριστόφορος Ζωγράφος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης (φωτό) αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση. Παρότι η κλήση του στον αθλητικό εισαγγελέα αναβλήθηκε επ’ αόριστον, ο «τίγρης» αποφάσισε να μιλήσει, κι έτσι σήμερα παραθέτει συνέντευξη Τύπου (12.00 στο ΟΑΚΑ), με βασικό θέμα τα τεκταινόμενα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στόχος του ηγέτη του «Δικεφάλου» είναι να «φωτογραφίσει» τους βασικούς υπευθύνους που δεν επιτρέπουν στο ποδόσφαιρο να κινηθεί μακριά από φαινόμενα δυσπιστίας και καχυποψίας.

Μήνυση από Κούγια!

Δύο μηνυτήριες αναφορές κατατέθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με τα τεκταινόμενα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Η πρώτη κατατέθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΚΕΔ Χριστόφορο Ζωγράφο διά μέσου του συνηγόρου του και στρέφεται κατά αγνώστων για την επίθεση που δέχθηκε πριν από μία εβδομάδα κοντά στο σπίτι του στον Κολωνό. Επισημαίνεται ότι ο κ. Ζωγράφος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του θα κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τον ξυλοδαρμό του από αγνώστους, οι οποίοι τον χτύπησαν με σιδερολοστό και γροθιές στο κεφάλι και στο πρόσωπο και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Μηνυτήρια αναφορά, ωστόσο, κατέθεσε και ο γνωστός δικηγόρος και πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκής Αλέξης Κούγιας, δηλώνοντας το ενδιαφέρον του για την υπόθεση ως παράγοντας του ποδοσφαίρου, ενώ ζήτησε να καταθέσει και ως μάρτυρας. Στο παρελθόν ο κ. Κούγιας υπήρξε ένας από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.

Βάσω Παλαιού

Φωτό:Δημήτρης Γκολφομήτσος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα