Η παγωμένη θάλασσα φαίνεται ότι ευθύνεται για τον θάνατο ορισμένων εκ των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας του «Norman Atlantic», σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τις πρώτες νεκροψίες. Εν τω μεταξύ, άνοιξε ο «χορός» των μηνύσεων από συγγενείς ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στο φλεγόμενο πλοίο. Συγκεκριμένα, η κόρη ενός Ελληνα επιβάτη προσέφυγε στην ιταλική Δικαιοσύνη και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να μάθει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο πατέρας της.
Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, οι τρεις Ελληνες (Γεράσιμος Καζαντζίδης, Κωνσταντίνος Κουφόπουλος και Νικόλαος Παράσχης) πέθαναν από πνιγμό εξαιτίας του «σοκ» που υπέστη ο οργανισμός τους από τη χαμηλή θερμοκρασία του νερού. Από την ίδια αιτία φαίνεται ότι κατέληξαν και δύο Ιταλοί οδηγοί φορτηγών, με καταγωγή από τη Νάπολη, στα σώματα των οποίων εντοπίστηκαν και εγκαύματα, τα οποία, ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας, δεν προκάλεσαν τον θάνατό τους.
Οι ιταλικές Αρχές, πάντως, προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι όσων συνέβησαν στο μοιραίο πλοίο και να δώσουν απαντήσεις για την τραγωδία. Οι έρευνες στο «Norman Atlantic», το οποίο έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Μπρίντιζι, επικεντρώθηκαν και χτες στην αναζήτηση επιπλέον θυμάτων, καθώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 18 άνθρωποι -εκ των οποίων εννέα Ελληνες- παραμένουν αγνοούμενοι.



