Εκαναν την… εμφάνισή τους στο κέντρο της Αθήνας οι κουκουλοφόροι, έναν μήνα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας εκτεταμένα επεισόδια. Ολα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση της πορείας από τα Προπύλαια προς τη Βουλή που πραγματοποίησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Ομάδα περίπου 100 ατόμων, αποχωρώντας από την πλατεία Συντάγματος, με λοστούς και πέτρες προκάλεσε φθορές σε τράπεζες και καταστήματα επί των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου και Βουκουρεστίου. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εντολές της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν να υπάρχει διακριτική παρουσία της Αστυνομίας καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο ξεχωριστών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιεξουσιαστές).
Ομάδες κουκουλοφόρων έβαλαν φωτιές σε κάδους γύρω από το Πολυτεχνείο, προκειμένου να δημιουργήσουν οδοφράγματα, ενώ πέταξαν βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Κάνιγγος και Καποδιστρίου, ενώ τουλάχιστον άλλα τρία οχήματα στην περιοχή των Εξαρχείων πυρπολήθηκαν.


