Στο Δημόσιο θα εκχωρούνται και ανείσπρακτα ενοίκια του 2014

Η κ. Βαλαβάνη δήλωσε ότι θα προωθηθεί άμεσα τροπολογία στη Βουλή, με στόχο να μην επιβαρυνθούν άδικα οι ιδιοκτήτες που δεν εισέπραξαν ενοίκια πέρυσι.

Στο Δημόσιο θα εκχωρούνται και τα ανείσπρακτα ενοίκια του 2014 από τους ιδιοκτήτες.
Αυτό ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, υπογραμμίζοντας ότι η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων προχώρησε στην τυπική εφαρμογή του νόμου χωρίς όμως να έχει συζητηθεί το θέμα σε ανώτοτο επίπεδο.

Για τον λόγο αυτό, η κ. Βαλαβάνη δήλωσε ότι θα προωθηθεί άμεσα τροπολογία στη Βουλή, με στόχο να μην επιβαρυνθούν άδικα οι ιδιοκτήτες που δεν εισέπραξαν ενοίκια πέρυσι.
Στην τροπολογία θα αναφέρεται ότι και για τη χρήση του 2014 θα ισχύσει το προηγούμενο καθεστώς, γεγονός που σημαινει ότι οι ιδιοκτήτες ανείσπρακτων ενοικίων θα μπορουν με μία χειρόγραφή δήλωση να τα εκχωρήσουν στο Δημόσιο.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, η κ. Βαλαβάνη επανέλαβε ότι θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας στο δεύτερο εξάμηνο και ότι θα ισχύσει αφορολογητο όριο οριζόντια και όχι μόνο για την πρώτη κατοικία.
Επισημαίνεται ότι αν το αφορολόγητο όριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ιδιοκτητών ακινήτων, οριστεί στις 50.000 ευρώ, τότε το 41,7% των ιδιοκτητών θα μείνει αφορολόγητο.

Από την άλλη πλευρά όμως, αυτό συνεπάγεται ότι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος της είσπραξης από το Δημόσιο περίπου 3 δισ. ευρώ.
Η κ. Βαλαβάνη υπογράμμισε ότι οι αλλαγές στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος θα καθοριστούν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιου, που θα έρθει στη Βουλή το φθινόπωρο, ενώ, για την αύξηση του ΦΠΑ στα κοσμοπολίτικα νησιά, ανέφερε ότι, αν και τάσσεται υπέρ του μέτρου, αναγνωρίζει ότι υπάρχουν νομοθετικά κωλύματα.

Πηγή:AMΠΕ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα