Ξεκινά η αναβάθμιση για το γήπεδο Αλεξάνδρας

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι η αναβάθμιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού άπτεται το δημοσίου συμφέροντος και έτσι ενέκρινε το κονδύλι ύψους 7 εκατ. ευρώ. Το σκεπτικό της απόφασης

Με το σκεπτικό ότι η υπόθεση άπτεται δημοσίο συμφέροντος, το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε να προχωρήσει η αναβάθμιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στηνΛεωφόρο Αλεξάνδρας.
Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο είχε «κόψει» ως παράνομο το κονδύλι των 7 εκατομμυρίων ευρώ που του είχε χορηγηθεί από τον τέως περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για την αναβάθμιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» στους Αμπελόκηπους, κρίνοντας ότι η επίμαχη χορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα παραβιάζεται και η αρχή της οικονομικότητας.

Τώρα η μείζονα επταμελής σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά την έφεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός, αποφάσισε την υπογραφή της επίμαχης προγραμματικής σύμβασης των 7 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων οι Σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχεδόν ομόφωνα, έκριναν ότι οι εργασίες επί του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού, καθιστούν το γήπεδο ποιο ασφαλές τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους φιλάθλους που το επισκέπτονται. Συγχρόνως όμως οι εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του γηπέδου ανταποκρίνονται στις πρόσθετες προδιαγραφές που απαιτούνται από τους Ελληνικούς κανονισμούς για την διεξαγωγή του εθνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά και σε εκείνες τους κανονισμούς που ορίζονται από την αρμόδια ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΟΥΕΦΑ).

Παράλληλα, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι η χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής με σκοπό την αναβάθμιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» άπτεται του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος που προκύπτει εμμέσως από την διεθνή προβολή και διαφήμιση της χώρας μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα