ΟΛΠ: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Ανωμερίτης

Την παραίτησή του στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας υπέβαλε ο κ. Ανωμερίτης, διαφωνόντας με τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του λιμένος Πειραιώς

Την παραίτησή του υπέβαλε έπειτα από μακρά θητεία ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ Γιώργος Ανωμερίτης, μετά από συνάντηση συνεργασίας που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα.
Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, ο κ.Ανωμερίτης αποχωρεί από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε., η οποία θα γίνει μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015.

Ο Γιώργος Ανωμερίτης θα έχει επίσης συνάντηση συνεργασίας την Πέμπτη και με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, για τα θέματα διαδοχής της παρούσας διοίκησης, καθώς και για τα θέματα ημερησίας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης.
“Η κυβέρνηση μετέβαλε τις προγραμματικές της θέσεις επί του θέματος της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ΑΕ, επί του οποίου διαχρονικά η θέση μου είναι σαφής: Τα λιμάνια μετοχικά τελούν υπό την πλειοψηφία του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης και επιχειρησιακά μέσω Συμβάσεων

Παραχώρησης δίδονται σε πολλούς διαχειριστές και χρήστες” σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Ανωμερίτης, που τονίζει πως αντιλαμβάνεται τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, κάτι που δεν του επιτρέπει όμως να μεταβάλει τις θέσεις του για το λιμάνι.
“Εάν παρόλα αυτά η κυβέρνηση εμμένει στην πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ […] δεν προτίθεμαι να παραμείνω στις θέσεις που σήμερα κατέχω” ολοκληρώνει ο νυν διευθύνων σύμβουλος.

Πηγή:ΑΠΕ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα