Μαξίμου: Ουδέποτε ενημερωθήκαμε από τον ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών

Η ελληνική πλευρά βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διευκρινίσει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για τις προτάσεις της από τον κ. Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζουν πηγές του Μαξίμου απαντώντας στον εκπρόσωπο της Κομισιόν, ο οποίος νωρίτερα ανέφερε πως ο Επίτροπος ενημέρωσε την Αθήνα ότι οι προτάσεις είναι ανεπαρκείς.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, επίσης, ότι για πρώτη φορά σήμερα, στην ενημέρωση της Κομισιόν, υπήρξε επίσημη τοποθέτηση πάνω στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Αυτήν την ώρα, ο Ελληνας πρωθυπουργός συναντάται στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η ώρα τις τριμερούς συνάντησης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ.

Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες πριν από την τριμερή διάσκεψη, κυβερνητικές πηγές παρείχαν διευκρινίσεις σχετικά με την τελευταία πρόταση προς τους θεσμούς.

«Προς χάρην της σαφήνειας», όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν, «η αρχική θέση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν για πλεόνασμα 0,5% για το σύνολο του έτους 2015 και 1,5% για το 2016. Η θέση των θεσμων όπως την κατανοούμε είναι για πλεόνασμα 1% για το σύνολο του έτους 2015 και 2% για το 2016».

«Στην πιο πρόσφατη πρόταση μας που υπεβλήθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, έχουμε προτείνει ένα πλεόνασμα 0,75% για το σύνολο του έτους 2015 και 1,75% για το 2016. Με την πρόταση αυτή, η κυβέρνησή μας προσπάθησε να καλύψει τη διαφορά μεταξύ των δύο προτάσεων μας», συνέχισαν.

Οι ίδιοι κύκλοι εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι «οι υπόλοιπες διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν αποτελεσματικά σε σύντομο χρονικό διάστημα, εάν όλες οι πλευρές είναι πρόθυμες και ικανές να πράξουν προς αυτή την κατεύθυνση».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα