Tι απαντά το Μαξίμου για την αποχώρηση του ΔΝΤ

Η βόμβα ως άλλο τελεσίγραφο με την αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τις Βρυξέλλες σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας αλλά πολλοί μιλούν πως όσο οι δανειστές επιμένουν για λύση μέσω των θεσμών η συμφωνία δεν είναι κοντά.

Από την πλευρά του, το Μαξίμου επίσημα δεν έχει σχολιάσει την αποχώρηση του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις, αλλά πηγές αναφέρουν πως υπάρχει πολιτική απόφαση για να επιτευχθεί λύση και εκεί μένουν.

Μάλιστα, η Αθήνα έχει ήδη από χτες δηλώσει έτοιμη για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, κάτι που αποφασίστηκε άλλωστε και στη συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τους Μέρκελ και Ολάντ.

Σύμφωνα με το Mega, η Αθήνα δηλώνει έτοιμη να στείλει ακόμα και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, ελληνικό κλιμάκιο για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, στις οποίες μάλιστα θα μετέχει και ο εκπρόσωπος του ESM.

“Η ελληνική αντιπροσωπεία, όπως έχει συμφωνηθεί, είναι έτοιμη να εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σύντομα, ακόμα και τα επόμενα 24ωρα. Γι’ αυτόν το λόγο θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στα εναπομείναντα θέματα, όπως το δημοσιονομικό και η βιωσιμότητα του χρέους”, ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
πηγή: newsit.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα