Μαξίμου: Δραγασάκης, Παππάς και Τσακαλώτος μεταβαίνουν με την ελληνική αντιπρόταση αύριο στις Βρυξέλλες

Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, αναφέρει νέο non paper του Μεγάρου Μαξίμου. Για τον λόγο αυτό, οι κκ Δραγασάκης, Παππάς και Τσακαλώτος ως εκπρόσωποι του Πρωθυπουργού θα βρίσκονται αύριο στις Βρυξέλλες για να συναντηθούν με εκπροσώπους των Θεσμών.

Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25% και το γεγονός αυτό εκτιμάται ως αποδοχή από της πρότασης των δανειστών για 1% πρωτογενές πλεόνασμα φέτος.

«Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Μετά την εξάωρη σύσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός με την ομάδα διαπραγμάτευσης και ομάδα υπουργών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον οποίο συζήτησε τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης και τον ενημέρωσε ότι στέλνει αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες το Σάββατο με τις ελληνικές αντιπροτάσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα