Ελλάς το μεγαλείο σου

Διεθνής τύπος, κορυφαία πρακτορεία του κόσμου και μεγάλα ταξιδιωτικά blogs και sites προτείνουν τη χώρα μας για αξέχαστες διακοπές

{Από το περιοδικό «δ» που κυκλοφορεί με την «κυριακάτικη δημοκρατία»}

Εχουμε 1.000+1 λόγους (τόσους κι άλλους τόσους) να νιώσουμε και φέτος το καλοκαίρι -το πέμπτο «μνημονιακό» στη σειρά- τυχεροί που μένουμε στην Ελλάδα. Προτού καν μπούμε στην καλύτερη περίοδο της σεζόν, ο διεθνής Τύπος, τα κορυφαία πρακτορεία του κόσμου και τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά blogs και sites ανακαλύπτουν μερικούς από αυτούς – και είναι σίγουρο ότι έπεται συνέχεια. Ως τότε, σεργιανίζουμε εκεί όπου μας «στέλνουν» οι ξένοι λάτρεις της χώρας μας, σταχυολογώντας μερικές μόνο από τις προτάσεις τους.

Τα hot spots του 2015…
…είναι η Φολέγανδρος, η Σίφνος και η Μήλος, τα «λιγότερο γνωστά νησιά των Κυκλάδων» που πρέπει να ανακαλύψουν οι τουρίστες, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», η οποία παροτρύνει τους ταξιδιώτες να κάνουν κι ένα πέρασμα από την Αθήνα, που, παρά την κρίση, «έχει μια πολυάσχολη σκηνή start-up εταιριών, υπέροχα καινούργια ρεστοράν και το Μουσείο Ακρόπολης, που γιορτάζει τα έκτα γενέθλιά του».

O πιο όμορφος δρόμος του κόσμου…
…είναι στον Μόλυβο της Λέσβου, σύμφωνα με ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία που διεξήχθη στο www.boredpanda.com. Εως τώρα σχεδόν μισό εκατομμύριο χρήστες έχουν μπει στην ηλεκτρονική διεύθυνση όπου έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ενώ το σάιτ αναδεικνύεται ένας από τους δυνατότερους (δωρεάν) διαφημιστές της Μυτιλήνης. Η 15άδα των ωραιότερων δρόμων έχει, μάλιστα, ισχυρό άρωμα Ελλάδας, αφού, εκτός από τον Μόλυβο, που έχει την πρώτη θέση, υπάρχει και το Ναύπλιο, στην 7η.

Στα 20 εκπληκτικότερα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς…
…ανήκει η Ακρόπολη, σύμφωνα με το CNN, που προτείνει στους επισκέπτες να την προσεγγίσουν από την οδό Αδριανού και να φτάσουν από την πίσω είσοδο.

Στους 10 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς ..
…βρίσκεται η Αθήνα, που ήρθε τρίτη, μεταξύ 20 υποψηφίων, στον ετήσιο διαγωνισμό του οργανισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «European Best Destinations», όπου ψήφισαν περίπου 245.000 χρήστες του διαδικτύου.

Τα πιο γαλάζια νερά της Γης….
…βρίσκονται στη Λευκάδα και στους Αντίπαξους, όπως δηλώνει η ιστοσελίδα weather.com, που συμπεριλαμβάνει τα δύο νησιά στις 50 καλύτερες τοποθεσίες με τα καθαρότερα και γαλανότερα νερά του κόσμου.

Οι πιο εντυπωσιακές παραλίες του πλανήτη…
…είναι στα Χανιά της Κρήτης, όπως διακηρύσσει η ιστοσελίδα travelversed.com, που στο παγκόσμιο τοπ 10 της συμπεριλαμβάνει δύο ελληνικές ακρογιαλιές, το Ελαφονήσι (στη 2η θέση) και τον Μπάλο (στην 9η).

 Τα ωραιότερα νησιά της Ευρώπης…
… είναι ελληνικά, σύμφωνα με τους ταξιδιώτες του Trip Advisor, οι οποίοι στην κορυφαία δεκάδα κατέταξαν πρώτη τη Σαντορίνη, ενώ στην τρίτη και την τέταρτη θέση φιγουράρουν η Κρήτη και η Ζάκυνθος, αφήνοντας κατά πολύ πίσω τους διάσημα θέρετρα όπως το Κάπρι και η Τενερίφη.

Στα καλύτερα μέρη για να δεις το ηλιοβασίλεμα …
…είναι η Σαντορίνη, όπως τονίζει το πόρταλ theactivetimes, που απευθύνεται σε ακτιβιστές και πολίτες του κόσμου και δημοσίευσε τη λίστα των 10 σημείων του πλανήτη από όπου η δύση είναι μαγική. «Η θέα και τα χρώματα θα σας καταπλήξουν» επισημαίνει το πόρταλ και προτείνει ως καλύτερα μέρη του νησιού την Περίσσα και την Οία.

Στις 15 ακρογιαλιές που ξεχωρίζουν πανευρωπαϊκά…
….είναι οι Εγκρεμνοί της Λευκάδας, σύμφωνα με τον διαγωνισμό του οργανισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «European Best Destinations».

Η 2η καλύτερη ακροθαλασσιά για γυμνιστές παγκοσμίως…
…βρίσκεται στην Κρήτη και είναι η Κόκκινη Αμμος. Οπου Τζαμάικα, Χαβάη, Μαϊάμι και Σεν Τροπέ, εκεί και η Μεγαλόνησος, που έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε αγαπημένο προορισμό των γυμνιστών.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα