Συγκίνηση για τις γιαγιάδες Ντόρα Μπακογιάννη και Γιάννα Αγγελοπούλου

Και το όνομα αυτού Ευστάθιος! Στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, στο Γκολφ Γλυφάδας, έγιναν το Σάββατο στις 8.00 το βράδυ τα βαφτίσια του γιου της Αλεξίας Μπακογιάννη και του πρώην εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ. και δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου. Ο νεοφώτιστος, ο οποίος πήρε το όνομα του παππού του από την πλευρά του πατέρα του, δεν είχε μόνο μία νονά, αλλά τέσσερις!

Του έβαλαν λάδι η Σία Κοσιώνη, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στον ΣΚΑΪ, η Ελλη Ψαριανού, κόρη του Γρηγόρη Ψαριανού, η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών που είχε διατελέσει υπουργός Πολιτισμού το 2012 στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου και μια παιδική φίλη του Ανδρέα Παπαδόπουλου, ονόματι Αλέκα.

Το μυστήριο τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία γνωστών προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, που έφταναν στον χώρο με τα αυτοκίνητά τους και εν συνεχεία επιβιβάζονταν στο τρενάκι του Γκολφ. Η Ολγα Τρέμη, στενή φίλη της Αλεξίας, ήταν μεταξύ αυτών και συνοδευόταν από τον άντρα της Νίκο Νικητέα.

Ο Γιώργος και η Αννα Νταλάρα έδωσαν επίσης το «παρών», με τη σύζυγο του τραγουδιστή να γράφει την κάρτα με τις ευχές της μέσα στο αυτοκίνητο, την ώρα που έφταναν στον χώρο της βάφτισης.

Ο θείος της Αλεξίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίστηκε μόνος του στην εκκλησία και ήταν ο μοναδικός από τους στενούς συγγενείς της οικογένειας που έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ενώ η γιαγιά του μικρού Στάθη, Ντόρα Μπακογιάννη, μαγνήτισε τα φλας όταν εμφανίστηκε χαμογελαστή και ντυμένη στα λευκά.

Οι προσκεκλημένοι Πολύ χαρούμενη ήταν και η Κατερίνα Μητσοτάκη, αδερφή της Ντόρας, που έφτασε συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Απόστολο Μαυραγάνη. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν επίσης ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Παύλος Τσίμας με τη γυναίκα του, Καίτη, ο Αντρίκος Παπανδρέου με τη σύζυγο του, Μαριάνθη και ο Γιάννης Πολίτης.

Μετά το τέλος του μυστηρίου ακολούθησε πάρτι στην οικία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα, μια επιθυμία του ίδιου του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ήθελε να είναι «παρών» σε όλη διάρκεια της βραδιάς προς τιμήν του δισέγγονού του. Τα θέματα του στολισμού ήταν τα κεράσια και οι ξυλομπογιές. Πάνω σε κάθε ροτόντα υπήρχαν για τους καλεσμένους βάζα με άνθη και μπολ γεμάτα με φρέσκα κεράσια. Τα φρούτα είχαν μεταφερθεί στον χώρο του πάρτι πάνω σε κλαδιά κερασιάς λίγο προτού αρχίσουν να καταφθάνουν οι καλεσμένοι. Τόσο τα μπολ όσο και τα βάζα ήταν κατασκευασμένα από ξύλινα χρώματα, όμοια με εκείνα που υπήρχαν μέσα στις μπομπονιέρες.

Η ατάκα στο βαζάκι «Το μέλλον έχει ό,τι χρώμα θέλεις: Στάθης 13-6-2015» έγραφε το βαζάκι που δόθηκε στους καλεσμένους μαζί με ένα μπεζ με μπλε πουά πουγκί και έξι ξύλινα χρώματα, πάνω στα οποία ήταν γραμμένες πολιτικές θέσεις των γονιών, με τις οποίες… συμφωνεί -καθώς φαίνεται- και ο νεοφώτιστος, παρότι είναι μόλις λίγων μηνών. Το μενού της δεξίωσης ήταν πλουσιοπάροχο και φυσικά δεν έλειπε από αυτό το παραδοσιακό κρητικό γαμοπίλαφο και άλλα εκλεκτά εδέσματα της μεγαλονήσου. Θυμίζουμε ότι η Αλεξία και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος συμπλήρωσαν φέτος τρία χρόνια σχέσης.

Οι δυο τους, όπως λέγεται, τον Σεπτέμβριο του 2014 υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης. Η κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη και εγγονή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχει ακόμη δύο παιδιά (δίδυμα) από τον προηγούμενο γάμο της, με τον επιχειρηματία Μανώλη Βάρσο.

Γλέντι, μαντινάδες και ρακή για την εγγονή της Γιάννας Αρωμα Κρήτης είχε η χθεσινή βάφτιση της εγγονής της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στην Εμπαρο Βιάννου Ηρακλείου. Το κοριτσάκι βαφτίστηκε Ελιάννα, παίρνοντας το όνομα της Lady G και του παππού της Ηλία (από την πλευρά του πατέρα της Βασίλη Αμβροσίου) που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Το μυστήριο έγινε στη 13.00 στο εκκλησάκι της Παναγίας στο Δέτη, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Τα μέτρα προστασίας ήταν αυστηρά, με επτά μικρά βαν να μεταφέρουν τους 77 προσκεκλημένους που ήταν στη λίστα για την εκκλησία. Ακολούθησε όμως ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι στη μεγάλη αυλή του δημοτικού σχολείου της Εμπάρου, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso», με την οικογένεια να υποδέχεται όλο το χωριό! Ηλιοκαμένη η «σιδηρά κυρία» των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, φόρεσε ένα ολόλευκο στενό φόρεμα που αποκάλυπτε τα καλλίγραμμα πόδια της. Η πανευτυχής μητέρα της μικρής, Καρολίνα Παρθένη, ήταν ντυμένη στα μπλε, αλλά εκείνη που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η Ελιάννα που «έβαλε» τα άσπρα της όπως και η γιαγιά της! Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι προετοιμασίες και οι ψησταριές άναψαν, το κρασί και η ρακή έρεαν άφθονα, ενώ τα τραπέζια ήταν με παραδοσιακά φαγητά όπως το αντικριστό.

Παραδοσιακοί χοροί Από ένα τέτοιο γλέντι βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική. Μιλώντας στην «Espresso», ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, που έδωσε το «παρών» στην αυλή του σχολείου, μίλησε για μοναδικό γλέντι «αντάξιο της Εμπαρίτισσας Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. Κρητική λύρα, λαούτο και ένα χορευτικό συγκρότημα με παραδοσιακές φορεσιές έδωσαν άλλη πνοή στο γλέντι, ενώ η Γιάννα που έπλεε σε πελάγη ευτυχίας χόρεψε και εκείνη με την ψυχή της. Δεν σταμάτησε να δέχεται ευχές για την εγγονή της από τους συντοπίτες της. Ολα τα κρητικά παραδοσιακά έθιμα τηρήθηκαν και με το παραπάνω και όλοι οι ντόπιοι ήταν καλεσμένοι στη χαρά της οικογένειας».

Πηγή: Espresso

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα