H σύζυγος υπουργού του Ισραήλ προκαλεί αντιδράσεις με ρατσιστικό tweet για τον Ομπάμα

Η Judy Shalom Nir Mozes, σύζυγος του υπουργού εσωτερικών του Ισραήλ Silvan Shalom και γνωστή από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις στη χώρα της παραλίγο να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο με ένα tweet που δημοσίευσε την Κυριακή. “Ξέρετε τι είναι ο καφές Ομπάμα; Μαύρος και αδύναμος.” έγραψε απευθυνόμενη στους πάνω από 70.000 followers της οι οποίοι όμως δεν αντέδρασαν θετικά στο αστείο. Λίγη ώρα αργότερα και με το ίντερνετ να βοά από τα αρνητικά σχόλια, η Judy διέγραψε το tweet το οποίο χαρακτηρίστηκε προσβλητικό και ρατσιστικό και ζήτησε συγγνώμη.

Το “αστείο” της δεν έτυχε καθόλου καλής υποδοχής με πολλούς να κάνουν λόγο για απαράδεκτη στάση από τη σύζυγο του πολιτικού ο οποίος μάλιστα είναι αρμόδιος για τις διμερείς σχέσεις σε θέματα στρατηγικής μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Ωστόσο η συγγνώμη της Judy δεν εκτιμήθηκε μια και η ίδια επέλεξε και πάλι να την εμπλουτίσει με χιούμορ γράφοντας πως ελπίζει ο άντρας της να μην τη χωρίσει για το tweet όταν μάθει τι συνέβη. Λίγο αργότερα επανήλθε και έκανε μια τελευταία απόπειρα να αντιστρέψει το κλίμα απευθυνόμενη στον Ομπάμα: “Πρόεδρε ζητώ συγγνώμη. Δεν έπρεπε να γράψω το ακατάλληλο αστείο που άκουσα. Συμπαθώ τους ανθρώπους κάθε φυλής και θρησκείας.” 

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα