Γκάμπριελ: Θα κάνουμε ένα βήμα όταν η Ελλάδα κάνει ένα βήμα

«Θα κάνουμε ένα βήμα όταν η Ελλάδα κάνει ένα βήμα», δήλωσε ο γερμανός αντικαγκελάριος και ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

«Η ελληνική ελίτ λεηλάτησε τη χώρα για πολλά χρόνια και η Ευρώπη καθόταν και τους παρακολουθούσε να το κάνουν» πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Η Ευρώπη θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία απομείωση του ελληνικού χρέους αν η ελληνική κυβέρνηση εμφάνιζε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εφαρμογής οικονομικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε εξάλλου ο γερμανός αντικαγκελάριος στο περιοδικό Στέρν.

Ο Γκάμπριελ ανέφερε τον προηγούμενο μήνα ότι ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους θα ήταν ανούσιο αν η Αθήνα αύξανε εκ νέου το χρέος της, αμέσως μετά το κούρεμα, εμφανίστηκε όμως πιο διαλλακτικός κατά τη συνεντευξή του στο περιοδικό.

Η απομείωση του ελληνικού χρέους αντιτίθεται στους κανόνες της Ευρωζώνης διεμήνυσε στο μεταξύ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πηγή: skai.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα