Εξωφρενικό σχέδιο για τη μετάβαση στη δραχμή με υποκλοπές ΑΦΜ και πολλές άλλες ύποπτες μεθοδεύσεις!
Τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος και την «υποκλοπή» εκατομμυρίων ΑΦΜ από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων, έτσι ώστε να ξεφύγει από τον έλεγχο των δανειστών και να επιχειρήσει τη μετάβαση από το ευρώ, το οποίο δεν μπορούσε να υποτιμηθεί στη δραχμή, προέβλεπε το plan B που επεξεργαζόταν από τον Δεκέμβριο ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε γνώση μάλιστα, όπως αναφέρει ο ίδιος, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. O λαλίστατος κ. Βαρουφάκης (που τελικά αποδεικνύεται πιο επικίνδυνος από ό,τι είχε αρχικώς φανεί) όταν δημοσιεύτηκε το σχέδιο έκανε μέσω twitter λόγο για «συκοφάντες και ευφάνταστα σενάρια» αλλά αργά χθες το βράδυ παραδέχτηκε μιλώντας στην Telegraph την ύπαρξη του (σε άλλη μια επίδειξη αναξιοπιστίας)!
Τις λεπτομέρειες , όπως αποκαλύπτει κυριακάτικη εφημερίδα, εκμυστηρεύτηκε σε διάλογο που είχε ο ίδιος με επενδυτές και στελέχη διεθνών hedge funds στις 16 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πρόσφατα ότι δεν υπήρχε plan Β, απλά είχε ζητήσει από τον κ. Βαρουφάκη μία ανάλυση των επιπτώσεων από ένα Grexit.
Στο σχέδιο Βαρουφάκη, συνεργός θα ήταν ένας παιδικός φίλος του που είχε φροντίσει να τοποθετήσει σε καίρια θέση στο υπουργείο Οικονομικών για να παρακάμψει την «ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες» Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. Αποστολή του θα ήταν να «χακάρει» την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για να αποκτήσει πρόσβαση στα ΑΦΜ εκατομμυρίων πολιτών. Το επόμενο βήμα απαιτούσε τη δημιουργία μυστικών λογαριασμών συνδεδεμένων με τον ΑΦΜ κάθε φορολογουμένου, έτοιμων να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, υπό άκρα μυστικότητα.
Το σύστημα στη συνέχεια, όπως φέρεται ότι αποκάλυψε ο κ. Βαρουφάκης, θα έστελνε ένα ειδικό pin σε κάθε φορολογούμενο που θα αντιστοιχούσε σε αυτόν τον μυστικό, παράλληλο λογαριασμό ώστε μέσω αυτού ο πολίτης ή η επιχείρηση να μπορεί να πραγματοποιεί πληρωμές, σε ένα άλλο παράλληλο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να υπερκεράσει το πρόβλημα των κλειστών τραπεζών.
Με λεπτομέρειες
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Βαρουφάκης είχε καταστρώσει το σχέδιο με τόση λεπτομέρεια, ώστε είχε φροντίσει να προετοιμάσει και την απάντησή του σε περίπτωση που αυτό διέρρεε από τους συνομιλητές του. «Και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω» φέρεται ότι είπε. Εξάλλου ειδικεύεται στην ασάφεια.
Κόντρα με την «Αυγή»
Αγρια κόντρα μαίνεται μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», με αφορμή άρθρο που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 19 Ιουλίου για τους χειρισμούς του στις διαπραγματεύσεις.
Ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε με επιστολή του στην εφημερίδα, στην οποία σημειώνει «επτά ανακρίβειες». Υποστηρίζει ότι το κλείσιμο των τραπεζών δεν ήταν δική του πρόταση και ότι το δημοψήφισμα ήταν απόφαση του Α. Τσίπρα. Στο γνωστό ύφος διερωτάται εάν η εναντίον του κριτική θα δημοσιευόταν σε περίπτωση που είχε ψηφίσει «ναι» στα πρώτα προαπαιτούμενα.
Η εφημερίδα απάντησε ότι ακόμα και εάν ο κ. Βαρουφάκης είχε υπερψηφίσει το πρώτο πακέτο το άρθρο-κριτική θα είχε δημοσιευτεί.
Εξηγήσεις ζητούν τα κόμματα
Μετά τις αποκαλύψεις ότι ο τέως υπουργός Οικονομικών είχε στόχο να δημιουργήσει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, «που θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μία νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή», η Νέα Δημοκρατία ζητεί να πραγματοποιηθεί έρευνα σε βάθος. Συγκεκριμένα, ζητεί διευκρινίσεις για τα εξής θέματα: «Αληθεύει ότι συγκεκριμένη ομάδα του υπουργείου Οικονομικών είχε αναλάβει να εκπονήσει το εφεδρικό σχέδιο; Αληθεύει ότι σχεδίαζαν να εφορμήσουν στο Εθνικό Νομισματοκοπείο και ότι πράγματι ετοίμαζαν παράλληλο νόμισμα με υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων; Αληθεύει ότι ετοίμαζαν έκδοση IOUs (υποσχετικές πληρωμής του Δημοσίου) ως το πρώτο βήμα προς το Grexit;»
Από την πλευρά του, το Ποτάμι αναφέρει: «Διαβάζοντας το σχέδιο Βαρουφάκη για την επιστροφή στη δραχμή, δεν ξέρεις αν πρέπει να οργιστείς ή να γελάσεις», ενώ καλεί τον πρωθυπουργό να πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό «αν όλα αυτά τα παρακρατικά είχαν την έγκρισή του και γιατί τα ανέχτηκε».
Τέλος, το ΠΑΣΟΚ σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι «μπροστά τους τα σχέδια Λαφαζάνη για εισβολή στο Νομισματοκοπείο ωχριούν».
Μ. Β. Λαζαρίδης
Ετοιμάζει και κίνηση Ευρωπαίων πολιτών
Σχέδια για το πολιτικό μέλλον της Ευρώπης φαίνεται ότι κάνει πλέον ο Γιάνης Βαρουφάκης, κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε με δηλώσεις του στο «Spiegel». Ο τέως υπουργός Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο ίδρυσης μιας Ευρωπαϊκής Συμμαχίας. Μιας συμμαχίας η οποία, όπως εξηγεί, δεν θα είναι κόμμα, αλλά μια υπερκομματική κίνηση πολιτών, μια δεξαμενή όλων όσοι σκέπτονται πραγματικά ευρωπαϊκά και θέλουν να αναζωογονηθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη.
Πρόσκληση
Η πρόσκληση που απευθύνει ισχύει ακόμα και για πολιτικούς του συντηρητικού χώρου – ακόμα και για τους Xριστιανοδημοκράτες της Ανγκελα Μέρκελ! Αφορμή για την ενδεχόμενη ίδρυση Ευρωπαϊκής Συμμαχίας στάθηκε, όπως δηλώνει, η ανησυχία μήπως πέσει η Ευρώπη στα χέρια αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία Μαρίν Λεπέν. Ο Γιάνης Βαρουφάκης προτίθεται να συναντηθεί, μάλιστα, και με το κορυφαίο στέλεχος της γερμανικής Αριστεράς και πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Οσκαρ Λαφοντέν, με τον οποίο, όπως είπε, «έχουμε να πούμε πολλά».