Στην πύλη Ε-1 του λιμένα του Πειραιά κατέπλευσαν χθες δύο πλοία, τα οποία μετέφεραν συνολικά περισσότερους από 3.870 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Μυτιλήνη. Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας έδεσαν το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Blue Star Patmos» και το καταμαράν «Tera Jet», με συνολικά 3.875 επιβάτες προερχόμενους στο σύνολό τους από χώρες της Μέσης Ανατολής και, κυρίως, από τη δοκιμαζόμενη από τον εμφύλιο Συρία.
Εν τω μεταξύ, ανοιχτό για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών παρέμεινε, το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής, το κλειστό γυμναστήριο του τάε κβον ντο. Μάλιστα, νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στήθηκε επιχείρηση, με τη συμμετοχή της Αστυνομίας, στελεχών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, προκειμένου πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν βρει καταφύγιο στην πλατεία Βικτωρίας να μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Φαλήρου, εφόσον το επιθυμούσαν, για να προφυλαχθούν από τη βροχή.
Η μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών πραγματοποιήθηκε με έξι διπλά λεωφορεία της ΟΣΥ, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., στο Φάληρο μεταφέρθηκαν περισσότερα από 300 άτομα. Τις τελευταίες ημέρες, στον αυτοσχέδιο καταυλισμό της πλατείας Βικτωρίας είχαν βρει καταφύγιο περισσότερα από 1.000 άτομα, τα οποία είναι εν αναμονή της συνέχισης του ταξιδιού τους προς τον ευρωπαϊκό Βορρά.

